Početna / Intervju / Dr. Ivo Josipović: Jurčić bi ulaskom u Vladu prestao biti SDP

Dr. Ivo Josipović: Jurčić bi ulaskom u Vladu prestao biti SDP

Predsjednički kandidat SDP-a dr. Ivo Josipović govori za Novi list:

O ostavci Damira Polančeca, i njezinim posljedicama na Vladu Jadranke Kosor, uz dilemu – može li ova Vlada preživjeti odlazak još jednog čovjeka:

– To je posljedica jasne veze između afere Podravka i vrha vlasti. Bit će dobro ako to bude početak otklona visoke politike od neprincipijelnog utjecaja na gospodarstvo i početak rašćišćavanja računa. Ja osobno zagovaram upravo takvu politiku, politiku kulta odgovornosti. Ne tvrdim da je Polančec kriminalac, ali da je njegova politička odgovornost postojala, to je očito jer je to i sam Polančec prepoznao odlučivši dati ostavku.

O Polančecovim izjavama i pokušaju da se odgovornost za aferu Podravka i slučaj SMS prenese na predsjednika Stjepana Mesića:

– Riječ je očito o pokušaju da se vlastita odgovornost prenese na drugoga. No, osobno nisam našao ozbiljne argumente temeljem kojih bi takva Polanečecova obrana bila uspješna. Detalje ne bih komentriro.

O mogućnosti da se SDP-ovom zastupniku dr. Ljubi Jurčiću ponudi mjestu u aktualnoj Vladi, šansama da on to prihvati, te posljedicama koje bi slijedile:

– Mislim da šanse za to ne psotoje. Tko god bi ušao u HDZ-ovu Vladu iz redova SDP-a, prestao bi automatski biti dio SDP-a, a postao dio nečega drugoga. Kolegu Jurčića osobno vidim kao SDP.

Izvor: Novi list, 2.11.2009., str. 8

Ostavite komentar

comments