Početna / Intervju / Latin na Pantovčaku: ‘Predsjednička funkcija moralnog autoriteta je kao stvorena za mene’

Latin na Pantovčaku: ‘Predsjednička funkcija moralnog autoriteta je kao stvorena za mene’

denis latinPrema svemu sudeći Hrvatska je dobila još jednog predsjedničkog kandidata, a utrka za nasljednika Stjepana Mesića mogla bi biti najzanimljivija do sada. Iako se već dugo u medijima nagađa o tome hoće li se ili ne Denis Latin uključiti u utrku za Pantovčak, ako je suditi prema njegovom razgovoru za BiH internetski portal sarajevo-x.com, Latin je za tu trku i više nego spreman.

“Kandidatura je istaknuta u medijima, na Facebooku se priključuju oni koji je podržavaju i javljaju se brojni mladi i stari ljudi koji žele volontirati. Zamišljamo jeftinu kampanju primjerenu teškoj ekonomskoj krizi u kakvoj se Hrvatska nalazi. Građani očekuju poruke o izlasku iz krize, a ne raskošnu i bukalačku kampanju”. kaže autor jedne od najgledanijih emisija u hrvatskom televizijskom eteru.

Denis Latin za sebe kaže da je najproganjaniji, najzabranjivaniji i najnagrađivaniji novinar od osamostaljenja Hrvatske do danas. Nakon dugogodišnjeg rada na televiziji i vođenja ‘Latinice’, Latin zna zašto bi baš on trebao biti nasljednik Stjepana Mesića.

“Mislim da u opisu mojih šesnaest godina ‘Latinice’ postoje sasvim jasne naznake zašto sam ja nasljednik predsjednika Mesića. Poruke koje je ‘Latinica’ slala moji birači su prepoznali već davno i oni nemaju nikakve sumnje da trebaju glasati baš za mene. Borio sam se uvijek za najslabije, antifašist sam, borac za pravedniju i europsku Hrvatsku. Treba li još koji razlog?”, smatra Denis Latin.

O sadašnjem predsjedniku polularni voditelj ima vrlo dobro mišljenje, puno bolje nego o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

“Mesić je bio najuspješniji predsjednik Republike Hrvatske, izvukao nas je iz izolacije, demokratizirao je, izveo nas je na europski put, bio je autoritet i često puta glas naše kolektivne savjesti, dobro je surađivao sa susjedima i Hrvatsku učinio mnogo simpatičnijom i uspješnijom zemljom od one u vrijeme Franje Tuđmana”, kaže Latin i dodaje da bi u slučaju njegovog neuspjeha na Pantovčaku volio vidjeti Vesnu Pusić.

Latin se naravno osvrnuo i na ostavku Ive Sanadera za kojeg smatra kako je sebe vidio u ulozi glasnika samo dobrih vijesti, a kako je sada odjednom previše loših vijesti došlo je vrijeme za Jadranku Kosor.

“Ako se Sanader odluči kandidirati za predsjednika nema nikakve šanse. Mislim da mu je bolje da se ne kandidira nakon bježanije u koju se upustio i koju narod neće nagraditi”, smatra Denis Latin, te za kraj otkriva zbog čega ne želi ciljati na poziciju premijera koji ima puno veće ovlasti od predsjednika države.

“Predsjednička funkcija moralnog autoriteta je kao stvorena za mene. Čini mi se da bi ju s lakoćom obavljao”, rekao je za kraj Denis Latin.

Izvor: nacional.hr

Ostavite komentar

comments