Početna / Intervju / Vidošević: Padne li Podravka, Hrvatska je ugrožena

Vidošević: Padne li Podravka, Hrvatska je ugrožena

Donedavni HDZ-ovac, danas nezavisni kandidat Nadan Vidošević, među glavnim je favoritima za preuzimanje Pantovčaka. Na izbore planira utrošiti oko pet milijuna kuna, od čega, kaže, i znatan dio iz vlastitog džepa. I dok ga se optužuje da HGK-ovu akciju “Kupujmo hrvatsko” koristi kao vlastitu predizbornu kampanju, tvrdi da je upravo on u njoj ključni čovjek i da je zbog toga neće napustiti. Što se pak tiče afere s Podravkom, poručuje da država tu “mora reagirati svom svojom snagom” jer je napad na tu kompaniju kao napad na državu.

Jedna od glavnih poruka vaše kampanje je ‘red, rad i jednake mogućnosti za sve’. Kažete da ste u životu sve stekli radom, a nije li ipak politika, točnije HDZ, bitno pripomogao vašoj karijeri?

– Tada se nisam bavio privatnim poslom, nisam mogao ništa zaraditi za sebe jer sam radio isključivo za zemlju. Politici sam trebao 1989. godine jer koliko je bilo HDZ-ovaca, zamjenika glavnog direktora u nekoj kompaniji koji nisu bili članovi Partije? Trebalo ih je svijećom tražiti. U politiku sam ušao zbog svog imena i prezimena, u ratu sam se borio za Hrvatsku, a nakon toga se vratio gospodarstvu. Sad se vraćam u politiku jer je zemlja ekonomski ugrožena.

Vaša majka umirovljenica vodi tvrtku u čijem je vlasništvu nekoliko vila, stanova, jahti. Mnogi vjeruju da je riječ o pravnom manevru i paravanu iza kojeg skrivate svoju stvarnu imovinu?

– Moja majka cijeli je život bila sposobna i uspješna žena, vrlo obrazovana, i što bih ja sada trebao, odreći se majke i njezina rada? Tvrtku koju spominjete majka ima u suvlasništvu s mojom starijom kćeri, a ovih će dana i druga kći ući u suvlasništvo, te sin kada postane punoljetan, što je majčina želja i obiteljski dogovor. Imovinu koju ste nabrojili nema moja majka, nego tvrtke koja se bavi turizmom. U svojoj sam imovinskoj kartici naveo i imovinu koja nije na meni, ali je moja, no jasno mi je da je ovo kampanja i da trebam svašta očekivati.

Od objave kandidature prate vas optužbe da zloupotrebljavate HGK te da želite stvoriti dojam da je cijelo gospodarstvo iza vas?

– Ne mogu puškom natjerati bilo koga da stane iza mene, ali uvjeravam vas da će iza mene stati najveći dio hrvatskoga gospodarstva, i to onoga koji pošteno radi. Bilo bi nepristojno da nisam izašao pred ljude koji su me četiri puta birali i objavio namjeru da se kandidiram.

Cijeli članak pročitajte ovdje: Padne li Podravka, Hrvatska je ugrožena.

Izvor: Poslovni dnevnik, 2.10.2009., str. 4

Ostavite komentar

comments