Početna / Istraživanja / Globusovo istraživanje: Većina HDZ-ovaca želi Vidoševića ili Bandića

Globusovo istraživanje: Većina HDZ-ovaca želi Vidoševića ili Bandića

josipovicPrema istraživanju što ga je prije dva dana napravila agencija Puls, SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović dobiva 31 posto glasova, Nadan Vidošević 14,8 posto, a Milan Bandić 11,8 posto.

To je već treće istraživanje u zadnjih tjedan dana koje pokazuje da je Josipović trenutno favorit predsjedničkih izbora, te da se za drugo mjesto – s gotovo izjednačenim rezultatom – bore Nadan Vidošević i Milan Bandić.

Istraživanje agencije Mediana Fides, što ga je danas objavio Globus, pokazuje isti redoslijed kandidata, samo što je Josipovićeva prednost manja. Po toj anketi, za Josipovića bi glasalo 23,8 posto anketiranih građana, dok Vidošević dobiva 14,8, a Bandić 14,1 posto glasova. Vrlo sličan rezultat pokazalo je i prošlotjedno istraživanje Jutarnjeg lista.

Hebrangu oko 8 posto

U svim istraživanjima HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang stoji loše i teško može računati na drugi krug. Prema Pulsu, Hebrang dobiva 8,4 posto, dok mu Globusovo istraživanje daje 7,1 posto. Sve ankete ukazuju na to da Hebrangu glasove otimaju Bandić i Vidošević.

Ukoliko se kandidira za predsjednika, Bandić će najviše glasača imati upravo među biračima HDZ-a, pokazalo je Globusovo istraživanje. Nakon što se u predsjedničku utrku uključio i Vidošević, HDZ-ovi birači podijeljeni su između trojice kandidata, pri čemu Hebrang dobiva četvrtinu njihovih glasova, dok bi većina HDZ-ovih glasača glas dala Bandiću ili Vidoševiću.

Pola SDP-a uz Josipovića

Za Josipovića bi glasala polovica SDP-ovih birača (47,4 posto).

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments