Početna / Istraživanja / Čitatelje Indexa na sučeljavanju najviše razočarali Josipović i Bandić

Čitatelje Indexa na sučeljavanju najviše razočarali Josipović i Bandić

Nakon prvog televizijskog sučeljavanja predsjedničkih kandidata, čitatelji Indexa ne mogu se odlučiti je li ih frazama i biserima koje je bacao više razočarao Ivo Josipović (22 posto) ili Milan Bandić (20 posto). U Indexovoj anketi je glasalo više od 1.000 čitatelja.

Svojim je nastupom Nadan Vidošević razočarao 11 posto čitatelja, Vesna Pusić 10 posto, Miroslav Tuđman 8 posto, Damir Kajin i Josip Jurčević po 7 posto, Dragan Primorac 6 posto, dok su najbolje prošli Vesna Škare Ožbolt i Slavko Vukšić, koji su razočarali 5 posto posjetitelja. Andriju Hebranga i Borisa Mikšića čitatelji Indexa nisu mogli ocjenjivati jer se spomenuti dvojac na sučeljavanju nije pojavio. U “ispričnici” koju je Hloverka Novak Srzić pročitala gledateljima stajalo je da je Hebrang na stranačkom skupu, a Boris Mikšić miljama daleko od Lijepe naše – u SAD-u.

“Stranački skup” = koncert Miroslava Škore

“Stranački skup zbog kojeg se Andrija Hebrang nije pojavio na sučeljavanju predsjedničkih kandidata zapravo je bio koncert Miroslava Škore u Areni Zagreb.

“Gospodin Mikšić ima isplaniranu kampanju već odavno te u

ovome trenutku obilazi sve iseljeničke centre i zbog tih razloga je odsutan do 26. studenog. Jednako vrijedni Hrvati su i Hrvati koji žive izvan domovine te kao jedini iseljenički kandidat dužnost mu je voditi kampanju i u iseljenoj Hrvatskoj”, stoji u odgovoru Ureda Borisa Mikšića na Indexov upit zašto se nije pojavio na sučeljavanju.

Internetske ankete pokazuju zadivljujuću upornost Tuđmanovih pristaša, radne navike zaposlenika gradskih tvrtki i životne navike HDZ-ove mladeži.

ankete21112009predsjednickiizbori

Druga anketa vezana uz predsjedničke izbore, a u kojoj su svoj glas mogli dati posjetitelji Indexa, ona je kome bi dali svoj glas da su danas izbori. Zabilježeno je gotovo 9.000 glasova, a zanimljivo je vidjeti koliko su si pristaše pojedinih kandidata dale truda na “pumpanje” glasova svojim favoritima.

Prilikom praćenja ankete na dnevnoj bazi vidljivo je kako primjerice Milanu Bandiću postotak glasova naglo raste u ranim jutarnjim satima kad djelatnici gradskih tvrtki stignu na posao i pada u popodnevnim kad napuste radna mjesta, dok se HDZ-ova mladež zadužena za pumpanje glasova budi tek iza 9.

Trenutno najveću podršku prema rezultatima ima Andrija Hebrang (25 posto), a drugi je Ivo Josipović (20 posto). Treći je Miroslav Tuđman uz čije ime stoji gotovo nevjerojatan postotak – 15 posto. Četvrto mjesto su podijelili Nadan Vidošević i Milan Bandić sa po 9 posto, Vesni Pusić je pripalo 6 posto, Damiru Kajinu 4 posto, Draganu Primorcu 3 posto, Josipu Jurčeviću 2 posto, a Vesni Škare Ožbolt, Borisu Mikšiću i Slavku Vukšiću po 1 posto. Jedan posto posjetitelja još uvijek ne zna za koga bi glasao, a tri posto ne bi otišlo na biralište da su danas predsjednički izbori.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments