Početna / Istraživanja / Totus Opiniometar: Ivo Josipović prvi, Nadan Vidošević drugi, Milan Bandić treći!

Totus Opiniometar: Ivo Josipović prvi, Nadan Vidošević drugi, Milan Bandić treći!

Najnovije istraživanje agencije Totus Opiniometar provedeno 24. i 25. studenog CATI metodom na uzorku od 1.500 građana bilježi značajnije promjene kod nekih kandidata u odnosu na rezultate istraživanja provedenog 11. i 12. ovog mjeseca.

Ispitani građani i ovaj put odgovaraju na otvoreno pitanje za koga bi glasovali da su sutra predsjednički izbori. Ivo Josipović (SDP) sa 16,1 posto i dalje vodi iako je prije deset dana imao podršku 17,2 posto ispitanika. Slijedi ga Nadan Vidošević (nezavisni kandidat) sa 13,8 posto.

Na trećem mjestu je Milan Bandić (nezavisni kandidat) koji dobiva 7,2 posto glasova ispitanika. Na četvrtom mjestu, Dragan Primorac (nezavisni kandidat), nakon objave kandidature dobiva znatno veću podršku, kod 4,7 posto ispitanika, nego što ju dobiva u prijašnjim istraživanjima.

Peto mjesto pripalo je Andriji Hebrangu (HDZ) sa 3,1 posto, dok je na šestom mjestu Vesna Pusić (HNS) sa 2,5 posto koja bilježi značajan pad u odnosu na sredinu mjeseca kada je imala podršku 5,1 posto ispitanika.

Na sedmom mjestu slijedi Damir Kajin (IDS) sa 1,6 posto te Josip Jurčević sa 1,0 posto. Ostali kandidati ukupno bilježe podršku od 1,2 posto građana od čega Miroslav Tuđman 0,6 posto i Vesna Škare Ožbolt 0,6 posto. Još uvijek je jedna trećina građana neodlučna kome bi dala svoj glas.

Totus Opiniometar_studeni

Izvor: Totus Opiniometar

Ostavite komentar

comments