Početna / Istraživanja / Josipović vodi, slijede ga Bandić i Vidošević

Josipović vodi, slijede ga Bandić i Vidošević

ivo_josipovic1281106Prema telefonskom istraživanju, koje za SDP kontinuirano provodi agencija Puls, Ivo Josipović je zahvaljujući vlastitom uzlaznom trendu, ali i padu potpore Milanu Bandiću, odmakao 17 postotnih bodova od pratnje, koja se sa sve manjom razlikom bori za drugo mjesto i ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora.

Josipović se vratio na 30,4 posto podrške, koliko je imao sredinom listopada, a Bandić je sa 16 posto pao na 13. Sve je izglednije da će čak petero kandidata u završnicu kampanje ući s pristojnim izgledima za drugi krug jer Bandića u stopu prati Nadan Vidošević sa 12 posto podrške, Dragan Primorac je na 9,8 posto, a Andrija Hebrang na 8,7 posto, ali i jedini uz Josipovića bilježi uzlazni trend.

Bez dijaspore

S obzirom na to da Puls ne bilježi raspoloženje dijaspore, te da birači obično skloni HDZ-u u ovakvim anketama u većem postotku taje svoje opredjeljene, Hebrangov rezultat daje mu pravo nadati se drugom krugu.

Dok Josipović u svim dijelovima Hrvatske ima jednaku podršku veću od 26 posto, koliko osvaja u Zagrebu, Bandića nejednako podržavaju birači u raznim dijelovima Hrvatske. Najbolji rezultat bilježi u Lici i na Banovini, gdje ga podržava petina ispitanika, te u „svom“ Zagrebu, gdje ga podržava 18 posto birača, ali ipak manje nego Josipovića. Najmanje je omiljen u Istri i Primorju sa 4 posto podrške te u sjevernoj Hrvatskoj, gdje ima 8 posto. Hebrang je najjači u Dalmaciji sa 12 posto podrške i u Slavoniji sa 11 posto podrške.

Najstabilniji Hebrang i Josipović

Kada se u obzir uzmu i ispitanici koji nisu sigurni hoće li uopće izaći na izbore, Josipovićev rejting iznosi 28 posto, a Bandić može računati na 14 posto podrške.

S druge strane, najstabilnije biračko tijelo ima baš Josipović, slijedi ga Andrija Hebrang, a najnesigurniji u svoj izbor su birači Vesne Pusić i Damira Kajina, koji osvajaju 5, odnosno 4 posto glasova ispitanika.

Izvor: Business.hr

Ostavite komentar

comments