Početna / Istraživanja / Puls: Ivi Josipoviću 55,8%, Milanu Bandiću 39,5% glasova

Puls: Ivi Josipoviću 55,8%, Milanu Bandiću 39,5% glasova

RTLDUELbandicjosipovicPredsjednički kandidat Milan Bandić prema najnovijem istraživanju preuzeo je čak 52 posto biračkoga tijela neovisnog kandidata i bivšeg člana HDZ-a, Nadana Vidoševića. Rezultati istraživanja koje je agencija Puls provela za Večernji list i RTl kazuju da Ivo Josipović dobiva 55,8 posto glasova, a Milan Bandić 39,5 posto glasova. U anketi je sudjelovalo 807 ispitanika iz cijele Hrvatske.

Na drugi krug izbora planira izaći 80 posto glasača koji su glasali u prvome krugu izbora, a 45 posto onih koji u prvome krugu nisu nikome dali svoj glas planira u drugome krugu sudjelovati u izboru trećega hrvatskoga predsjednika.

U istraživanju nije obuhvaćena dijaspora, a analitičari smatraju da će dijaspora utjecati sa četiri do šest posto.

Prema analizi Žarka Puhovskoga, manja izlaznost odgovara Josipoviću, a veća Bandiću jer on pokriva širu društvenu bazu. Puhovski dodaje da je priča oko Ive Sanadera koja je dva dana “drmala” Hrvatsku pomogla josipoviću jer njemu odgovara što kraća kampanja.

Bandić prema anketama od 35 do 45 posto glasova

Prve ankete koje su provedene u Hrvatskoj nakon prvoga kruga predsjedničkih izbora, pokazale su da se Milan Bandić ozbiljno približio SDP-ovom predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću. Prema Media metru Bandić je na 45 posto, a prema Promociji plus na 37 posto.

Media metrovo istraživanje je pokazalo da se prednost Ive Josipovića pred Milanom Bandićem u drugom krugu predsjedničkih izbora smanjila na samo 10 posto, odnosno čak i na manje ako se pribroje glasovi dijaspore.

Prema redovitom tjednom istraživanju CRO-Demoskop koje je 4. siječnja provela istraživačka agencija Promocija plus Ivo Josipović dobio je 54,5 posto glasova a Milan Bandić 37,1 posto dok 8,4 posto birača još uvijek ne zna za koga će glasati.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments