Početna / Istraživanja / Pulsova anketa: U drugom krugu dva člana SDP-a

Pulsova anketa: U drugom krugu dva člana SDP-a

pulsova-anketa-u-drugom-krugu-dva-clana-sdp-a-slika-42587Ako su ankete ključne za konačnu odluku Milana Bandića i Dragana Primorca da se uključe u utrku za predsjednika države, najnovije Pulsovo istraživanje moglo bi ih ohrabriti. Iako se njih dvojica još nisu službeno kandidirala, u anketama već prestižu neke od službenih stranačkih kandidata.

Telefonsko istraživanje provedeno od 11. do 13. rujna na tisuću ispitanika pokazuje da je Bandić prestigao Nadana Vidoševića, a Dragan Primorac stigao je Andriju Hebranga. Ivo Josipović i dalje vodi, a Bandić bi kao nezavisni kandidat sa 16 posto u ovom trenutku “tukao” nezavisnog Nadana Vidoševića, koji dobiva 14 posto glasova, a time bi drugi krug bio vrlo zanimljiv jer bi se u njemu našla dva esdepeovca.

Hadezeovci Hebrang i Primorac vode mrtvu utrku za četvrto mjesto. Zanimljivo pitanje ankete bilo je i tko su najnepoželjniji kandidati za predsjednika. Premoćno vodi Andrija Hebrang s 52 posto, a za njim slijede Miroslav Tuđman i Vesna Pusić, koje ne bi željelo 25 posto ispitanika.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments