Početna / Istraživanja / Svaki treći Hrvat ne zna za koga bi glasovao na predsjedničkim izborima

Svaki treći Hrvat ne zna za koga bi glasovao na predsjedničkim izborima

PantovcakZahuktala utrka za Pantovčak i titulu trećeg hrvatskog predsjednika, s jedne strane rađa gotovo svakoga dana novog kandidata željnog ulaska u izbore (javnost broji sate do službene kandidature Milana Bandića oko koje je neizvjesno jedino mjesto gdje će je objaviti – Sljeme ili Bundek), dok s druge strane svaki treći građanin još uvijek ne zna za koga bi glasovao.

A oni koji će se odlučiti put birališta, u drugom krugu vide borbu između SDP-ovca Ive Josipovića i nezavisnog kandidata Nadana Vidoševića. Josipović vodi sa 21,3 posto glasova anketiranih u istraživanju, dok je njegov glavni protukandidat na drugom mjestu Nadan Vidošević sa 16,3 posto.

Istraživanje je također pokazalo da većina kandidata bilježi lagani pad popularnosti.

Na trećem mjestu je kandidat vladajuće stranke – Andrija Hebrang sa 4,7 posto glasova. Za Milana Bandića bi glasovalo 4,2 posto birača, a za Vesnu Pusić 3,8 posto.

Lagani rast povjerenja birača uoči početka službene predizborne kampanje bilježe Damir Kajin sa 2,1 posto, Josip Jurčević sa 1,6 posto i Miroslav Tuđman sa 1,0 posto.

Svi ostali kandidati među kojima su i Vesna Škare Ožbolt, Boris Mikšić ili Alka Vujica budu li i službeno potvrdili svoje sudjelovanje u izborima, ukupno osvajaju 5,6 posto glasova.

6,4 posto građana neće niti izaći na izbore, pokazalo je istraživanje agencije TotusOpiniometar provedeno na 1500 građana.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments