Početna / Istraživanja / TotusOpiniometar: Nadan Vidošević na stabilnoj drugoj poziciji, uz Ivu Josipovića osigurava ulazak u drugi krug!

TotusOpiniometar: Nadan Vidošević na stabilnoj drugoj poziciji, uz Ivu Josipovića osigurava ulazak u drugi krug!

Najnovije istraživanje agencije TotusOpiniometar provedeno 21. i 22. prosinca o podršci građana predsjedničkim kandidatima, govori da je za Josipovića i Vidoševića ulazak u drugi krug gotovo siguran.

Ivo Josipović u završnici pred prvi krug predsjedničkih izbora u odnosu na zadnje istraživanje od 15. i 16. prosinca bilježi neznatan pad (19,0 posto) a nadan Vidošević blagi porast (14,2 posto).

Treće mjesto ponovno zauzima Milan Bandić (nezavisni kandidat) koji ima podršku kod 9,5 posto ispitanika, dok je na četvrtom mjestu Andrija Hebrang (HDZ) koji osvaja 7,2 posto glasova ispitanika. Peto mjesto s 4,6 posto glasova ispitanika zauzima Vesna Pusić (HNS). Na šestom mjestu je Dragan Primorac (nezavisni kandidat) s 3,0 posto. Na sedmom mjestu slijedi Miroslav Tuđman s 1,5 posto a nakon njega na osmom mjestu nalazi se Damir Kajin (IDS) s 1,4 posto. Slijede Josip Jurčević s 0,6 posto, Boris Mikšić s 0,4 posto, Vesna Škare Ožbolt s 0,2 posto i Slavko Vukšić s 0,2 posto glasova.

Neznatno se smanjuje broj građana koji ne znaju za koga bi glasovali (26,7 posto) a povećava broj onih koji neće izići na izbore (11,4)

Istraživanje je provedeno CATI metodom na uzorku od 1500 građana. Ispitani građani i ovaj put su odgovarali na otvoreno pitanje za koga bi glasovali da su sutra predsjednički izbori.

TotusOpiniometar_prosinac

Izvor: TotusOpiniometar

Ostavite komentar

comments