Početna / Istraživanja / U “mrtvoj trci” za Pantovčak: Građani se dvoume između Josipovića i Vidoševića

U “mrtvoj trci” za Pantovčak: Građani se dvoume između Josipovića i Vidoševića

TotusOpiniometar13092009-2

Istraživanje koje je krajem ovog tjedna, 10. i 11. rujna, agencija za istraživanje tržišta TotusOpiniometar provela na uzorku od slučajno odabranih 606 hrvatskih građana, pokazalo je da se u prvim minutama maratonske utrke za Pantovčak na čelu kolone nalaze SDP-ov kandidat Ivo Josipović i nezavisni kandidat Nadan Vidošević, kojeg se HDZ odrekao zbog kandidature.

Na postavljeno pitanje za koga bi glasovali da su danas predsjednički izbori, čak 42 posto građana nije znalo ili se nije htjelo izjasniti, 22 posto građana se odlučilo za Ivu Josipovića, 20 posto za Nadana Vidoševića, četiri posto za Andriju Hebranga, a 12 posto za sve ostale kandidate (Vesna Pusić, Damir Kajin, Vesna Škare Ožbolt, Denis Latin, Josip Jurčević, Ljubo Jurčić, Miroslav Tuđman, Dragan Primorac i Milan Bandić).

Uzorak na kojem je vršeno istraživanje je načinjen slučajnim odabirom iz telefonskog imenika, po svim županijama. Građani su morali sami izgovoriti ime svog kandidata, ako su ga već odabrali. Na taj način je izbjegnuto favoriziranje jednih kandidata na štetu drugih, koje se nameće prilikom iščitavanja imena kandidata.

TotusOpiniometar13092009-1

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments