Početna / Istraživanja / CROBAROMETAR – Josipović vodi s 49% potpore, vrlo blizu pobjedi u prvom krugu

CROBAROMETAR – Josipović vodi s 49% potpore, vrlo blizu pobjedi u prvom krugu

Predsjednički izbori održat će se za manje od 100 dana, a Ivo Josipović može računati na 49 posto potpore, da se kojim slučajem danas bira predsjednik. Objavljuje to Dnevnik NoveTV u redovitom Crobarometru koji provodi IPSOS PULS.

Ivo Josipović vodi u predsjedničkoj utrci

Ako se gledaju samo sigurni birači HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović dobila bi, da su danas izbori, 38 posto potpore birača. Milan Kujundžić, koji je najavio utrku, da su danas izbori dobio bi 3,1 posto. Neki drugi kandidati dobili bi 3,7 posto potpore, a neodlučnih je 6,1 posto birača.

Ako se gledaju samo  sigurni i vjerojatni birači, Josipović dobiva 48,8 posto, a Grabar Kitarović 32,8 posto potpore biračaKujundžić bi osvojio 3,9 posto birača, a ostali 4,8 posto. Neodlučnih je 9,7 posto birača.

Josipovićevih 49 posto je na korak do pobjede u prvom krugu, no to nikome još nije pošlo za rukom od 1997. i pobjede Franje Tuđmana.

Vjerojatnije je da ćemo u drugom krugu birati između Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović.

Među sigurnim biračima Josipović bi imao 51,5 posto, a Grabar Kitarović 41,7 posto. No borba će se voditi za 6,7 posto neodlučnih birača iz prvog kruga.

Ako se uključe sigurni i vjerojatni birači, onda Ivo Josipović osvaja 52,4, Kolinda Graba Kitarović 38,6 posto, a neodlučnih je 8,9 posto birača.

Izvor: Dnevnik.hr

Ostavite komentar

comments