Početna / Izdvojeno / Krešimir Macan za 24sata: A sad da vidimo tko će uskočiti u cipele Stjepana Mesića…

Krešimir Macan za 24sata: A sad da vidimo tko će uskočiti u cipele Stjepana Mesića…

Milan BandićU prvom krugu eliminiramo, u drugom biramo. Ova rečenica Jacquesa Segale, kreatora legendarne pobjede Aleksandra Kwasniewskog protiv Lecha Walese u utrci za predsjednika Poljske, vrlo dobro opisuje atmosferu prvoga kruga izbora, kako u Poljskoj tako i kod nas.

Kampanja je bila duga, zamorna i prije svega dosadna. Datum je prigodno odabran, kako bi se važnost izbora sakrila u šarenilu Božića. Sve je bilo podređeno eventualnom ulasku Andrije Hebranga u drugi krug. Ratko Maček dobro je obavio posao i došao nadomak cilju. Da u maloj izlaznosti, iza leđa glasnih favorita, provuče davno otpisanoga kandidata HDZ-a.

No u drugi je krug na sve četiri, puzeći, gurajući, tko zna već kako, ušao Milan Bandić. Pokazalo se da je i njegova kampanja, kao i sve ostale, bila premalo motivirajuća za većinu birača, koji su ostali kod kuće. S druge strane, najveće stranke, HDZ i SDP, pokazale su da stranačke infrastrukture i dalje mogu odlično obaviti posao. Iako je ovako mala izlaznost poruka upravo njima da je biračima dosta i da očekuju promjene.

Izvor: 24sata.hr

Ostavite komentar

comments