Početna / Izdvojeno / Za koga će glasovati Slavonija?

Za koga će glasovati Slavonija?

slavonijaProglašeni i neproglašeni predsjednički kandidati poput karavane krstare Hrvatskom, pokušavajući i prije službenog početka kampanje animirati birače i osigurati dodatnu političku potporu. Za koga će glasovati Slavonija uvelike bi moglo ovisiti o tome komu će HDSSB dati potporu, stranka koju je osnovao Branimir Glavaš.  Da su kandidati svjesni značaja te stranke u pet županija svjedoči i svakodnevni interes koji pretendenti na radno mjesto šefa države iskazuju za razgovorom s vodećim ljudima HDSSB- a.

Nadan Vidošević sa šefom HDSSB- a Vladimirom Šišljagićem razgovarao je tjedan dana prije nego je službeno objavio kandidaturu. Obišao ih je i Miroslav Tuđman. Na kavu se najavila i Vesna Škare- Ožbolt. Bivši ministar Dragan Primorac, čija se kandidatura tek očekuje, kao profesor Sveučilišta u Osijeku često navrati u grad na Dravi, a prije nekoliko dana u medijima je zabilježeno da se sastao s čelnicima HDSSB-a Šišljagićem i Krešimirom Bubalom.

Jasno, ne vrte se svi razgovori oko kandidature, pa tako Primorac nije ni spomenuo političke planove. No, u pretkampanji očito nije ništa manje važno ni biti viđen u određenom društvu. Neslužbeno se može čuti da je Milan Bandić, pak, već razgovarao osobno s Glavašom, koji se od zatvora sklonio u BIH, te mu kazao da ozbiljno razmišlja o kandidaturi… No HDSSB se zasada nikome ne obećava.

–  Sa svima koji budu željeli razgovarat ćemo i sigurno ćemo nekome dati potporu. No zasad je prerano govoriti kome. Da većina kandidata priželjkuje našu potporu posve je logično. Onaj koga HDSSB podupre dobit će velik broj glasova u Slavoniji i Baranji, a može računati i na solidnu potporu i BIH- kaže Šišljagić ne skrivajući kako smatra da je Glavaš velik politički kapital HDSSB- a unatoč tome što bježi od sudske presude.

Izvor: 21.9.2009., Večernji list (Dalmacija), strana 14

Ostavite komentar

comments