Početna / O kampanji / Milan Bandić na Hvaru: Hitno riješiti slabu povezanost otoka i kopna

Milan Bandić na Hvaru: Hitno riješiti slabu povezanost otoka i kopna

bandić_hvarOtocima treba vratiti i uništene tvornice ribljih konzervi, pa je zato Bandić odlučio da će u Bolu sa svojim suradnicima objedovati upravo srdele u rafiniranom sjemenovom ulju.

Novi zakon o otocima se nažalost ne provodi, a da bi se zadržalo ljude na tim biserima našega mora neophodno je riješiti slabu povezanost otoka i kopna, ali i povezanost unutar samih otoka. Sada je na škojima sve 30 posto skuplje nego na kopnu upravo zbog nesubvencioniranja prijevoza trajektima na otoke.

Usitnjenost otočnih parcela također je veliki problem, pa je stoga potrebno provesti komasaciju da bi se moglo konkurirati u intenzivnoj eko-poljoprivrednoj proizvodnji – kazao je predsjednički kandidat Milan Bandić za posjete Jelsi gdje su ga dočekali općinski načelnik Ivo Milatić i građani.

U nastavku je rekao da je odljev stanovništva rak-rana naših otoka budući da su prije 1990. imali od 110 do 115.000, a sada tek oko 75.000 stanovnika. Otocima treba vratiti i uništene tvornice ribljih konzervi, pa je zato odlučio da će u Bolu sa svojim suradnicima objedovati upravo srdele u rafiniranom sjemenovom ulju.

Bandić je osim Jelse posjetio grad Hvar, gdje su ga dočekali gradonačelnik Pjerino Bebić i dogradonačelnik Frano Bibić, međutim, u toj prigodi bio je i u privatnoj audijenciji kod hvarskog biskupa msgr. Slobodana Štambuka. U Starom Gradu – Farosu, najstarijoj metropoli na tlu Hrvatske, dočekala ga je gradonačelnica Đurđica Plančić sa sugrađanima.

– Ono želim podvući jest to da ću, nakon što budem izabran za predsjednika, u ožujku 2010. od Vlade RH tražiti posebnu sjednicu sa tri točke dnevnog reda.

Prva se odnosi na Strategiju ravnomjernog gospodarskog razvitka RH, što u sebi uključuje i politiku prema otocima, druga je reforma pravosuđa, a treća reforma državne uprave, tj. konačni obračun sa potrošačkim mentalitetom, te mitom i korupcijom – zaključio je Bandić prilikom odlaska s Otoka sunca.

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments