Početna / O kampanji / Hebrang: Izaberite pravog i čeka nas pet godina boljitka i optimizma

Hebrang: Izaberite pravog i čeka nas pet godina boljitka i optimizma

Hebrang23Budući predsjednik mora unijeti optimizam u hrvatske građane i vratiti ponos hrvatskom narodu. Treba podignuti standard, otvoriti radna mjesta, osigurati mirovine, poručio je Hebrang.

»Predsjednički izbori koji su pred nama sudbonosni su za Hrvatsku, jer obuhvaćaju petogodišnje razdoblje u kojem Hrvatska ulazi u Europsku uniju«, poručio je HDZ-ov predsjednički kandidat dr. Andrija Hebrang okupljenima na predizbornom skupu u ponedjeljak navečer na varaždinskom Trgu bana Jelačića.

»Zato na čelu države trebamo čovjeka koji će nas u Uniju uvesti uspravne, a ne pognute glave, jer u Uniji zaslužujemo najviše mjesto koje može imati jedan europski narod. To je narod koji je Europi i svijetu pokazao kako je moguće ono što je nemoguće, iz nemogućega smo stvorili hrvatsku državu i oslobodili je od višestruko jačeg agresora, izgradili u ratu porušeno, sagradili ceste i infrastrukturu u nepunih 20 godina«, kazao je Hebrang.

Budući hrvatski predsjednik mora nastaviti ono što je započeo dr. Franjo Tuđman, mora unijeti promjene u gospodarstvu i pravosuđu kako bi se podigao standard i unijeti optimizam u hrvatske građane, jer od ponosnog naroda, kazao je Hebrang, postali smo depresivan narod »Hrvatska će ponosno dignuti glavu i vratit ćemo ponos hrvatskom narodu.

Treba podignuti standard, otvoriti radna mjesta, osigurati mirovine. Za to su potrebe reforme«, naglasio je Hebrang. »Moramo vratiti i državnotvorni ponos. Dan državnosti moramo dostojno obilježavati. Hrvatska je jedina država koja nema Oltar domovine ni spomenik svom utemeljitelju, pa u Zagrebu treba podići spomenik dr. Franji Tuđmanu i vratiti Oltar domovine.

Moramo izabrati predsjednika koji će ugled hrvatskog branitelja vratiti na najvišu razinu dostojanstva«, poručio je Hebrang. »U Europi je nezamislivo da se predsjednik svađa s Crkvom. Ona nam je pomagala kad nam je bilo najteže. Budući predsjednik mora priznati pravo križu, jer nam je križ pomagao, pomaže nam i pomoći će nam«, naglasio je.

Kako bismo iskoristili 3,5 milijardi eura, koje nam Europa nudi pri ulasku, moramo imati spremne projekte, ali i sposobno rukovodstvo koje će za njih pripremiti programe, kazao je Hebrang dodajući kako je on jedini predsjednički kandidat koji je dragovoljac Domovinskog rata. »Onima koji su za vrijeme Domovinskog rata bježali iz Hrvatske nije mjesto na kormilu države. Tu je mjesto onima koji su se dokazali ‘u olujama’. Ako prespavate izbore, ništa vam se dobro u pet godina neće dogoditi, ali ako izađete i izaberete pravoga predsjednika čeka nas pet godina boljitka i optimizma«, zaključno je istaknuo dr. Hebrang.

Izvor: Vjesnik.hr

Ostavite komentar

comments