Početna / O kampanji / Ne zna se ‘ko pije, ‘ko plaća-Kajin: Bandić podmeće, ne plaća mi on plakate

Ne zna se ‘ko pije, ‘ko plaća-Kajin: Bandić podmeće, ne plaća mi on plakate

Kajin6Kajin je opovrgnuo priče da je Milan Bandić uložio dio novca u njegovu kampanju. Poručio je Bandiću da bi mu bilo pametnije rješavati probleme u Zagrebačkom holdingu nego da pušta ovakve priče.

Priče koje dolaze iz IDS-ovih kuloara govore da predsjednički kandidat Damir Kajin navodno na području Hrvatske ima između 450 i 500 jumbo-plakata, za koje je izdvojeno nešto manje od 2 milijuna kuna, a u pripremi je i TV kampanja u posljednjem predizbornom tjednu.

Iz istih izvora se može čuti kako je dio novca u Kajinovu predsjedničku kampanju uložio Milan Bandić, a sve kako bi na taj način ‘pogurao’ svog kolegu i time ‘preoteo’ glasove HNS-ovoj kandidatkinji Vesni Pusić i SDP-ovom kandidati Ivi Josipoviću, piše iPress.hr.

Kajin je opovrgnuo i broj jumbo-plakata i Bandićevu ‘uslugu’. Kazao je da u Hrvatskoj ima 104 plakata, od kojih je trećina u Istri te da je na njih potrošio 70.000 kuna. Dio njih je doniran, rekao je Kajin, ali nije htio reći tko je donator.

“Daj Bože da imam 500 plakata, ali nemam. Ako Bandić ima viška novca slobodno ih može usmjeriti na moj račun, ali bi mu pametnije bilo da rješava probleme u Zagrebačkom holdingu nego da pušta ovakve priče”, kaže Kajin.

U kampanji će, kazao je Kajin, raspolagati s 450 do 500 tisuća kuna, od kojih je 330 tisuća iz stranačke blagajne, dok ostatak očekuje iz donacija, kojih je do sada prikupio 100.000 kuna.

Veći dio novca, oko 200 tisuća kuna, planira potrošiti na TV-spot, ostatak na putovanja i oglašavanje u ostalim medijima.

Izrada, postavljanje i najam plakatnog prostora za jedan jumbo plakat na jedan mjesec u prosjeku stoji oko 3.300 kuna.

Za 104 plakata bilo bi potrebno izdvojiti oko 343.200 kuna, što je gotovo pet puta više od onoga što Kajin tvrdi da je potrošio.

Cijena sekunde TV reklame na nacionalnim televizijama, ovisno o terminu emitiranja kreće se od 300 kuna u ranim jutarnjim satima, pa do 1.900 kuna u prime timeu, odnosno vremenu od 18 do 21 sat.

Iako su sve televizije odobrile 50 posto popusta predsjedničkim kandidatima Kajin će za 15 sekundi, koliko traje njegov TV–spot, za jedno emitiranje na HTV-u u jutarnjim satima izdvojiti oko 3 tisuće kuna, oko 10,5 tisuća kuna u prime timeu ili 19,5 tisuća kuna u udarnom terminu od 19.50 do 20.05 sati, piše iPress.hr.

Izvor: Net.hr

Ostavite komentar

comments