Početna / O kampanji / Miroslav Tuđman predstavio Stožer potpore u kojem se nalazi 281 osoba

Miroslav Tuđman predstavio Stožer potpore u kojem se nalazi 281 osoba

Miroslav_Tudjman_presscicaPredstavljajući “Stožer potpore” na kojem se nalazi 281 osoba, nezavisni predsjednički kandidat Miroslav Tuđman izjavio je danas da u Hrvatskoj ne postoje vladajuće, već samo upravljačke elite koje “odlaze u Bruxelles po domaću zadaću”, te pozvao birače da na predstojećim predsjedničkim izborima daju glas za promjenu takve politike.

“Mi danas nemamo vladajućih elita. Imamo upravljačke elite koje odlaze u Bruxelles i na druga mjesta da bi dobile instrukcije, a onda se javno hvale da su dobile domaću zadaću, i da će je izvršiti. Ali političkih elita, koje bi preuzele odgovornost za politiku koju provode, Hrvatska toga nema”, rekao je Tuđman na konferenciji za novinare na kojoj je uz predstavljanje Stožera potpore najavio i održavanje skupa potpore 7. studenoga u zagrebačkoj koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”.

U Stožeru potpore nalazi se 20-ak akademika i sveučilišnih profesora, brojni gospodarstvenici iz zemlje i iseljeništva, generali HV-a i drugi. Među inima, nalaze se akademici Ivan Aralica, Slaven Barišić i Dubravko Jelčić, gospodarstvenik Marinko Boban, ravnatelj HIC-a Ante Beljo, novinar Josip Jović, Milovan Šibl, trener Miroslav Ćiro Blažević, admiral Davor Domazet Lošo, Zdravka Bušić i drugi.

Tuđmanov izborni stožer vodi, pak, kanadski parlamentarac u mirovini Janko Perić koji je u tri mandata bio član kanadskog parlamenta.

Tuđman se, na upit novinara, osvrnuo na ankete koje mu ne daju previše šansi u izbornoj utrci, te rekao kao se njima stvara virtualna, a ne stvarna slika. U javnosti se vrti četiri do pet kandidata koji su miljenici centara moći, rekao je. “Zajedničko im je to da zagovaraju kontinuitet Mesićeve ili Sanaderove politike, a tu meni nema mjesta”, ustvrdio je i ocijenio da je način na koji te strukture oblikuju javno mnijenje “mimo realnosti”.

Naglasivši važnost iseljene Hrvatske koja je “vrlo zainteresirana za izbore”, Tuđman je rekao kako će biti presudno tko će dobiti izbore jer će to “značiti promjenu orijentacije međunarodne politike, a posebno odnosa prema iseljenoj Hrvatskoj i BiH”.

“Hrvatska nema budućnosti bez zajedništva s iseljeništvom. Ako želi gospodarski napredovati, Hrvatska se mora osloniti na iseljenike”, ustvrdio je i kao pozitivan primjer naveo Izrael, Irsku i Kinu.

Ne slaže se s predloženim ustavnim promjenama jer smatra da se “prijedlogom za smanjenje biračkog prava Hrvata izvan Hrvatske” ide na “redukciju suvereniteta Hrvatske” i kaže kako “nema te zemlje koja svojim državljanima brani glasovati”. “Skandalozno je da oni koji zagovaraju integraciju sa svijetom zagovaraju redukciju prava na glasovanje”, ustvrdio je.

Govoreći o Hrvatima u BiH, ocijenio je da su oni “ostali bez potpore i samo su formalno ravnopravni”, ali da tu ravnopravnost ne mogu realizirati “bez institucija koje bi ih štitile”. “A moja je pozicija da Hrvati u BiH trebaju dobiti svoj entitet i to je moguće i realno”, rekao je.

Izvor: miroslav-tudjman.com

Ostavite komentar

comments