Početna / O kampanji / ‘Ne bih prihvatio Merčepovu podršku!’

‘Ne bih prihvatio Merčepovu podršku!’

Josipović13SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović rekao je da pitanje prijevremenih parlamentarnih izbora nije pitanje njegove niti bilo čije želje te da ono ovisi o parlamentarnoj situaciji koja po njegovom mišljenju sada izgleda stabilno.

Pobijedit ću na izborima i surađivat ću s premijerkom Jadrankom Kosor kako to Ustav nalaže, poručio je Josipović s današnje konferencije za novinare.

Josipović nije želio komentirati izbacivanje Ive Sanadera iz HDZ-a, već je samo ustvrdio da je to unutarnja stvar HDZ-a.

Upitan je li situacija oko Sanaderove smjene utjecala na njegovu kampanju, rekao je da nije.

Dodao je, međutim, da će određenog utjecaja na kampanju zasigurno imati jer je, kako tvrdi, jasno da je Sanader bio i jest povezan s njegovim protukandidatom Milanom Bandićem.

Koristi li to ili šteti njemu ili njegovom protukandidatu Bandiću, reći će birači, poručio je Josipović.

Upitan bi li prihvatio podršku Tomislava Merčepa, Josipović je rekao da ne bi jer, kako je kazao, način na koji su se ponašali članovi njegove bojne u ratu nije bio u skladu sa standardima koje jedna demokratska zemlja treba imati.

Na konferenciji za novinare je Zagorska demokratska stranka (ZDS), koja kao regionalna politička stranka sa SDP-om, HSU-om i HNS-om obnaša vlast u Krapinsko-zagorskoj županiji, podržala Ivu Josipovića.

Po riječima predsjednika ZDS-a Stanka Beline, Josipovića podržavaju jer se zalaže za pravnu državu, a nefunkcioniranje pravne države i neprovođenje zakona glavni je hrvatski problem.

Josipović je rekao da je ZDS vrijedna regionalna stranka koja promovira decentralizaciju, što je i dio njegove politike.

Izvor: Tportal.hr

Ostavite komentar

comments