Početna / O kampanji / ‘Neka i babe i unuci glasaju za Hebranga’

‘Neka i babe i unuci glasaju za Hebranga’

Hebrang_bebićU nedjelju navečer, u Splitu na Prokurativama održan je politički skup u okviru kampanje za predsjednika i predstavio se kandidat HDZ-a Andrija Hebrang. Mada je temperatura bila ispod nule, dojmljiva logistika stranke na vlasti je za rečeni skup osigurala šator s grijanjem i simpatizeri HDZ-a su ga potpuno ispunili

Nakon kraćeg glazbenog programa, predstavljen je županijski stožer koji je pratio HDZ-ova kandidata po splitsko-dalmatinskoj županiji. Govornici su bili domaćin Dujomir Marasović, Kruno Peronja, Luka Bebić i na kraju predsjednički kandidat Andrija Hebrang.

‘Idemo na Pantovčak, ali ne na kavu, idemo kod našeg čovika na veselje’, tako je Marasović najavio sigurnu pobjedu Andrije Hebranga na predstojećim izborima. Neuvijeno je napao Dragana Primorca, Nadana Vidoševića, ali i Milana Bandića i Ivu Josipovića.

U svom populističkom stilu uzviknuo je: ‘Vidošević je privatizirao cijelu Hrvatsku.’ Zapitao se i kako je to Primorac branitelj. ‘Gdje je on branio Hrvatsku, je l’ u Bronxu ili u kafiću u New Yorku’, dodao je čelnik splitskog HDZ-a.

Luka Bebić ustvrdio je da je samo jedan kandidat onaj pravi, izabran na skupu HDZ-a i njega je jednoglasno izabralo 11 tisuća delegata. Pozvao je sve da iziđu na izbore, da zovu ‘rodbinu, prijatelje, babe, strine i unuke i da izaberu Hebranga jer je svaki glas važan.’ Autoritarno, s prijeteći podignutim prstom, predsjednik Sabora pozvao je narod i HDZ da se mobiliziraju.

‘Bez vas nema ni nas, vi ste birali nas, mi živimo za vas’, tako je svoj predizborni govor pred okupljenim članovima i simpatizerima HDZ-a koji su ga oduševljeno pozdravili počeo Andrija Hebrang.

‘Prisežemo dr. Franji Tuđmanu da ćemo dovršiti ono što je on počeo’, nastavio je i potvrdio da HDZ nastavlja s politikom prvog hrvatskog predsjednika. Nakon toga je govorio o proeuropskoj orijentaciji i programu njegove kampanje, a sve to za divnu hrvatsku mladež na koju je Hebrang ponosan, jer je to jedina mladež koja na političke skupove ide sa hrvatskim zastavama.

Takva retorika nastavljena je i na temu spomenika Tuđmanu, pa na temu Oltara domovine i omalovažavanja branitelja. Nije izostalo ni podilaženje Katoličkoj crkvi na temu križa i vjekovnoj obrani hrvatstva. I Hebrang je pozvao sve na mobilizaciju za spas nacionalnog ponosa. Takva retorika bacila je u delirij okupljenu publiku na splitskim Prokurativama.

Nakon govora, u šatoru je nastupila Colonia s plesačicama. Među prisutnima se moglo vidjeti kompletan lokalni HDZ, ali i Vinka Brkana koji je izgubio izbore u Trogiru. Zanimljiv detalj je i dolazak Mirka Čondića na HDZ-ov skup, premda se on udaljio od svoje stranke u vremenima kada je vodio kontroverzan pokret otpora za pomoć generalu Anti Gotovini.

Izvor: Tportal

Ostavite komentar

comments