Početna / O kampanji / Tuđman u Zadru prikupio 1200 potpisa

Tuđman u Zadru prikupio 1200 potpisa

tudmanPredsjednički kandidat Miroslav Tuđman rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je 1200 ljudi potpisalo inicijativu za njegovu predsjedničku kandidaturu otkako je pokrenuta prošle godine u kolovozu

Također je objavio imena 280 članova izbornog stožera, među kojima je deset akademika, nekoliko desetaka sveučilišnih profesora, petnaestak generala, brigadira i drugih visokih časnika HV-a u mirovini, a dodao je i da su osnovani izborni stožeri u Kanadi, SAD-u, Švicarskoj, Australiji, Njemačkoj te Bosni i Hercegovini.

Govoreći o najavljenim ustavnim promjenama, Miroslav Tuđman je ocijenio da te promjene znače redukciju hrvatskoga suvereniteta.

“Tim se promjenama ograničava glasovno pravo hrvatskom iseljeništvu, čime se poručuje Hrvatima izvan Hrvatske da su suvišni. Nema zemlje u svijetu koja svojim državljanima zabranjuje glasovanje”, kazao je.

Dodao je da ne bi bilo uspješnih zemalja poput Irske, Izraela ili Kine bez njihova iseljeništva. “Najavljene ustavne promjene ne vode računa o hrvatskim nacionalnim intersima, a one uz to navode na pretpostavku da će se Ustav mijenjati svakih nekoliko godina, kako koja garnitura dođe na vlast, a to Hrvatsku čini nestabilnom i nevjerodostojnom zemljom”, rekao je Tuđman.

Na novinarsko pitanje o tome treba li podići spomenik Anti Paveliću odgovorio je kako “ne treba jer je prodao Dalmaciju”.

Na pitanje o tome hoće li se zauzeti za promjenu imena Trga maršala Tita u Zagrebu Tuđman je odgovorio kako zadržavanje tog imena zapravo znači ne rješavati se ideje Jugoslavije. “S druge strane, po imenu prvoga hrvatskog predsjednika nazvana je livada, što je uvreda i manipulacija”, dodao je.

Na pitanje hoće li pokrenuti kaznene postupke protiv sadašnjega hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića ako se utvrdi da je kršio zakone Miroslav Tuđman je rekao kako je u jednoj svojoj knjizi već dokazao dokumentima da je sadašnji predsjednik protuzakonito dijelio dokumente s oznakom vojne i državne tajne. “U pravnome i političkom smislu moraju se poduzeti koraci da se to sankcionira”, rekao je. Na pitanje je li za njega Mesić veleizdajnik Tuđman je odgovorio da je Mesić “krivokletnik koji je lažno svjedočio protiv svoje države i generala”.

Izvor: tportal.hr

Ostavite komentar

comments