Početna / O kandidatima / Bandić dva dana prije izbora smanjuje cijene parkiranja u Zagrebu

Bandić dva dana prije izbora smanjuje cijene parkiranja u Zagrebu

ParkingParkirališna karta u prvoj zoni stajat će 12 kuna, umjesto dosadašnjih 14. U drugoj zoni bila je sedam kuna, a sada će iznositi pet kuna, dok će vozači najjeftinije proći u trećoj zoni gdje će sat parkiranja platiti dvije kune te u četvrtoj zoni u kojoj će se za cijeli dan naplaćivati pet kuna.

Gradonačelnik Zagreba i kandidat za predsjednika Hrvatske Milan Bandić samo nekoliko dana prije drugoga izbornog kruga povukao je očajnički potez i smanjio cijene parkiranja za otprilike 20 posto.

Odluka stupa na snagu u petak 8. siječnja, samo dva dana prije nego što će Zagrepčani ponovno izaći na birališta.

Parkirališna karta u prvoj zoni stajat će tako 12 kuna, umjesto dosadašnjih 14. U drugoj zoni bila je sedam kuna, a sada će iznositi pet kuna, dok će vozači najjeftinije proći u trećoj zoni gdje će sat parkiranja platiti dvije kune te u četvrtoj zoni u kojoj će se za cijeli dan naplaćivati pet kuna.

Umjesto gradonačelnika tu sretnu vijest Zagrepčanima je obznanila njegova zamjenica Jelena Pavić Vukičević koja odbacuje ikakvu povezanost između odluke o smanjenu cijena parkiranja i predsjedničkih izbora.

– Vezivati ovu odluku uz izbore nije realno, uvijek se nešto može staviti u bilo kakav kontekst, osim toga, svake godine su neki izbori. Prijedlog je inicirao gradonačelnik Milan Bandić uz dogovor s direktorom Zagrebparkinga Matom Kraljevićem – kazala je dogradonačelnica.

Dodala je da “iako parkiranje nije socijalna kategorija, najnoviju odluku možemo nazvati antirecesijskom”.

U tom je kontekstu rekla da će sljedećih dana analizirati cijene svih ostalih komunalnih usluga, a na naše pitanje hoće li Zagrepčanima pojeftiniti odvoz smeća ili voda, nije odgovorila nego je ponovila da su sve cijene predmet njihove analize.

Osim cijena parkiranja pojeftinile su i cijene dnevnih karata, odnosno kazni za vozače koji ne plate parkiranje ili prekorače vrijeme. Tako će dnevna karta u prvoj zoni stajati 200 kuna umjesto dosadašnjih 230, u drugoj 100 kuna umjesto 130, u trećoj 50 umjesto 70 kuna.

Podsjećamo, odluku o uvođenju dnevne karte Zagrebparking je donio nakon što je Ustavni sud prijašnju praksu kažnjavanja proglasio protuustavnom i nezakonitom iako je Gradska skupština na posljednoj sjednici u prosincu blagoslovila uvođenje te novotarije – dnevne karte, i premda je ta odluka stupila na snagu 1. siječnja, još nitko za neplaćanje nije kažnjen.

– Naši djelatnici za sada još samo upozoravaju vozače i dosad nisu ispisali niti jednu kaznu, odnosno dnevnu kartu – rekao je Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga.

Izvor: Večernji.hr

Ostavite komentar

comments