Početna / O kandidatima / Hebrang: U ankete ne vjeruje ni malo dijete

Hebrang: U ankete ne vjeruje ni malo dijete

Hebrang7Ankete su sredstvo političke borbe čija je objava u nekim zemljama EU zakonom zabranjena mjesec dana prije izbora – kazao je Hebrang.

Predsjednik Mesić je imao puno dobrih poteza, posebice u postizanju visokog međunarodnog rejtinga Hrvatske, njezina ulaska u Vijeće sigurnosti UN-a te u uspostavljanju dobrih odnosa sa zemljama regije, no nažalost on će ipak u povijesti ostati zabilježen kao predsjednik koji je uništio državotvorni ponos svih građana Hrvatske – kazao je na večerašnjoj konferenciji za novinare u Požegi dr. Andrija Hebrang, predsjednički kandidat HDZ-a.

Učinio je to tako, objasnio je Hebrang, što je kritizirao svoga prethodnika i o njemu pričao viceve.

– Nezamislivo je i nedopustivo da jedan predsjednik priča viceve o svome prethodniku, a zbog toga nam se smijala cijela Europa. Tu nam je rejting spušten na vrlo niske grane. Bio je vrlo nekorektan prema braniteljima uvijek ističući samo njihove pogreške, kojih je bilo, ali ne i zasluge. Nikada se nije pojavljivao na susretima branitelja. Predsjednik nikada ne smije pred stranim političarima iznositi negativnosti o svojoj zemlji – kazao je Hebrang.

O postojanju tzv. kompromitirajućih biografija predsjedničkih kandidata Hebrang je rekao da odmah potpisuje da ih se objavi jer nema repova, ni ljubavnih ni financijskih. Dodao je da je u stranci nudio da se provedu unutarstranački izbori za predsjedničkog kandidata kako bi ispali ozbiljna stranka, ali da su to i Vidošević i Primorac odbili te da je potonji na sjednici predsjedništva stranke rekao da se on neće kandidirati.

– Cilj je njihove kandidature da se razdrobe glasovi desnice kako bi u drugi krug ušla dva ljevičara, Bandić i Josipović, te da se na Pantovčaku nastavi dominacija ljevice. Naime, nitko me ne može uvjeriti da Vidošević i Primorac misle da mogu postati predsjednici države – objasnio je Hebrang.

Na pitanje o anketama Hebrang je kazao da u njih ne vjeruje ni malo dijete. Dodao je da je nemoguće da mu ankete daju samo 7 posto glasova, ako se zna da je prikupio 140.000 potpisa što je 10 posto glasova.

– Ankete su sredstvo političke borbe koje je kod nas došlo do razine humoreske. Neke zemlje EU koju imaju dulju praksu demokracije su već davno zakonom zabranile ankete mjesec dana prije izbora – dodao je Hebrang.

Izvor: Večernji list

Ostavite komentar

comments