Početna / O kandidatima / Krojači uzeli mjere kandidatima: Hebrang ima duge noge, a Bandić ruke

Krojači uzeli mjere kandidatima: Hebrang ima duge noge, a Bandić ruke

modna_revijaHumanitarna modna revija uz licitaciju modela s predsjedničkim kandidatima kao modelima održana je sinoć u Muzeju Mimara. Akcija Modni dizajneri protiv raka organizirana je u svrhu prikupljanja sredstava za kupnju novog endobronhalnog ultrazvuka (EBUS), aparat za rano otkrivanje proširenosti raka pluća, za Kliniku za plućne bolesti Jordanovac.

Predsjednički kandidati Vesna Pusić, Vesna Škare-Ožbolt, Ivo Josipović, Andrija Hebrang i Nadan Vidošević prošetali su pistom kao manekeni u odjeći hrvatskih modnih dizajnera, dok se Milan Bandić pojavio na reviji, ali ne u ulozi manekena. Bandić je bio prvi licitator večeri, kupio je okićeno božićno drvce u iznosu od 30.000 kuna.

– Ja imam bor, isti već osam godina, ovaj sam odlučio pokloniti novootvorenoj Kući života u Zagrebu. Nisam maneken, a da jesam, nitko ne bi bio tako dobar maneken kao ja – izjavio je Bandić.

Muški kandidati su svi nosili Varteksova tamna odijela. Kako doznajemo, Hebrang i Vidošević su konfekcijski broj 56, ali Hebrang ipak ima duže noge, on nosi 118 “produženi”, dok je Vidošević 116 “produženi”. Josipović i Bandić nose konfekcijski broj 52, s jedinom razlikom, Josipović ima malo kraće ruke.

– Ovo je prvi put da sam obukao ovo odijelo, pa nisam ni primjetio da su mi rukavi predugi, budem ih pokratio kasnije – objasnio je Josipović.

Svako odijelo koje je kandidat nosio, on je i kupio, pa čak i ako mu nije pristajalo kao saliveno. Za haljine i odijela koja su nosili kandidati nije se moglo licitirati, a neslužbeno doznajemo da je svaki kandidat platio po 10.000 kuna.

Jedine dvije žene među predsjedničkim kandidatima su dvije Vesne, Pusić i Škare-Ožbolt, koje osim što dijele zajedničko ime nose i isti konfekcijski broj 40 iako je Pusićka malo šira u bokovima.

Vesna Pusić nosila je dvodjelni model Ksenije Vrbanić iz Xenia Design.

– Gospođa Pusić sama je napravila izbor između tri ponuđena modela, a odabrala je svečanu večernju kombinaciju koja se sastoji od crne haljine sa pojasom i crnog bolera. Ovo ne bi bio moj izbor, ali pretpostavljam da je izbrala baš ovaj model jer se uklapa u njen dosadašnji image. Moja želja je bila da je malo redizajniramo, ali zbog pomanjkanja slobodnih termina nismo bile u mogućnosti to i ostvariti – rekla je Ksenija Vrbanić iz Xenia Design.

– Jaknić mi je malo previše našušuren, ali haljinu bi definitivno nosila i privatno – izjavila je Pusić.

Vesna Škare Ožbolt pošetala se modnom pistom u haljini dizajnera Zorana Mrvoša.

– Odlučila sam se na crnu koktel haljinu, a jedino mi je malo neugodno što su rukavi ovako kratki. Volim nositi crno, za mene je to najelegantnija boja – otkrila nam je Vesna Škare-Ožbolt.

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments