Početna / O kandidatima / Miroslav Tuđman s potkovom za sreću krenuo u osvajanje glasova

Miroslav Tuđman s potkovom za sreću krenuo u osvajanje glasova

Miroslav tuđmanNezavisni predsjednički kandidat Miroslav Tuđman kampanju za Brodsko-posavsku županiju počeo je u Tvrđavi Brod. Tamo mu je u Ulici Tradicionalnih obrta darovana potkova.

– To je za sreću – kaže Tuđman koji bi, bude li izabran za predsjednika, redefinirao vanjsku politiku.

Smatra kako nas je postojeća vanjska politika izručila Europi, ali Hrvatsku još nije uključila u Europu. Posljedica toga je, ističe Tuđman, ta da nismo proglasili ZERP, gospodarski pojas, te da smo morali pristati na političku arbitražu oko granice.

– Vanjsku politiku treba redefinirati na način da se kaže otvoreno Hrvatska jeste Europa, ali EU je politička organizacija, a u takvu organizaciju se ulazi kad se potpišu dobri ugovor. S druge strane mi strateške partnere za razvoj trebamo tražiti kao srednjoeuropska i mediteranska zemlja, te obnoviti partnerstvo sa SAD-om i sa drugim zemljama u kojima imamo veliko iseljeništvo – kazao je Tuđman.

Za izlazak iz gospodarske recesije i financijske krize najprije se treba postići konsenzus oko temeljnih vrijednosti na kojima se Hrvatska stvorila i kojima teži. Tuđman smatra da pri tome treba stati na europskim pozicijama pomirbe, jer je i Hrvatska 90.-tih stvoren na ideji pomirbe. S trenutno Vladinom gospodarskom politikom se ne slaže.

– Hrvatska nema strategiju razvoja što se vidi po postojećoj krizi. U proračunu se tako štedi na na toalet papiru i plaćama, umjesto da se promijeni način upravljanja. Tu se štedi – naglasio je Tuđman, istaknuvši kako zbog ne postojanja strategije razvoja ne možemo čak niti odrediti na kojim područjima razvijati izvrsnost u obrazovanju.

Prilikom cjelodnevnog boravaka u Brodsko-posavskoj županiji Miroslav Tuđman, obići će i Katarinski sajam, te je sudjelovati u predstavljanju knjige dr. Franje Tuđmana “Hrvatska-Europa-Europska unija”

Izvor: Slobodna Dalmacija

Ostavite komentar

comments