Početna / O kandidatima / Pusić: Ovo je najmanje treći put da je Kalmeta trebao dati ostavku

Pusić: Ovo je najmanje treći put da je Kalmeta trebao dati ostavku

Pusić3Tijekom današnjeg posjeta Osijeku, na zamolbu novinara da prokomentira jučerašnje “pohvale veleposlanika EU-a u Hrvatskoj Paula Vandorena Vladi RH u borbi protiv korupcije”, Vesna Pusić je rekla kako – s obzirom na ono što je bilo – ima pomaka. Još nema organizirane borbe protiv korupcije, ali je, istaknula je, “nestalo organizirano prikrivanje”.

“Sama činjenica da je nestalo organizirano prikrivanje takvih afera dovela je do toga da je taj lonac proključao i na licu mjesta se počelo vidjeti što se događa”, ocijenila je.

Dodala je kako smatra da u borbi protiv korupcije “postoji pozitivan pomak” iako “ne kao rezultat svjesnog napora vlade da se nešto razotkrije”.

Na novinarski upit je li premijerka Jadranka Kosor trebala razriješiti dužnosti ministra Božidara Kalmetu ne čekajući da sam ponudi mandat na raspolaganje, Pusić je odgovorila kako Kalmetina politička odgovornost “svakako postoji” te da je trebao dati ostavku, a ako to ne želi, premijerka ga treba razriješiti.

Ovo je najmanje treći put da je Kalmeta trebao dati ostavku – prvi put nakon pravomoćne presude njegovu vozaču, a drugi put nakon afera u Hrvatskim željeznicama, rekla je Pusić. Kad je riječ o događajima u Hrvatskim autocestama, poručila je, uopće nema dvojbe o njegovoj političkoj odgovornosti, a je li i kaznena, to trebaju utvrditi državno odvjetništvo i sud.

Predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić danas će se u Osijeku sastati s udrugom “Mamme”, družiti se s građanima na Trgu slobode te biti na predstavljanju promidžbenih spotova snimljenih za predsjedničke izbore.

Izvor: Business.hr

Ostavite komentar

comments