Početna / O kandidatima / Rošade: neka oni pobijede, Sabor nije bitan

Rošade: neka oni pobijede, Sabor nije bitan

KLJUCIC_GLASOVANJESDP-ovac Tomislav Saucha, HNS-ovac Srećko Ferenčak, Dorotea Pešić-Bukovac iz IDS-a i Verica Rupčić iz HDZ-a mogli bi profitirati ako na skorim predsjedničkim izborima pobijedi neki od stranačkih kandidata koji svoj politički staž odrađuju u saborskim klupama.

To se zove posao…

Njihovim odlaskom na Pantovčak ispraznit će se mjesto u Saboru, a ono sa sobom donosi povlastice o kojima običan građanin može samo sanjati: visoku plaću, dvomjesečni godišnji odmor preko ljeta i mirovinu od devet tisuća kuna.

Tomislav Saucha ima 29 godina i šef je ureda predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. Tvrdi da želi pobjedu Ive Josipovića na predsjedničkim izborima, ali ne zbog toga što bi mu ona donijela saborski mandat.

– Svakako bih radije volio da Josipović pobijedi nego da ja postanem zastupnik. Još sam mlad, za Sabor uvijek ima vremena – kaže Saucha.

Srećko Ferenčak, glavni tajnik HNS-a, 24 sata je dnevno angažiran u kampanji Vesne Pusić. Kaže da ga povratak u saborske klube ne zanima.

– Nisam ja bio slučajno na trećemu mjestu na HNS-ovoj listi za Sabor. Ja sebe tamo jednostavno ne vidim. Cijeli sam život radio kao menadžer, i posao u Saboru za mene jednostavno nije dinamičan – priznaje Ferenčak.

Postane li Damir Kajin treći hrvatski predsjednik, u saborske bi se klupe mogla vratiti Dorotea Pešić-Bukovac.

– Rado bih da Damir pobijedi, a što se mene tiče, u Saboru sam već bila, odradila dio pretprošlog i cijeli prošli mandat, i teško bih se tamo vraćala. Direktorica sam Karlovačke banke u Rijeci i predsjednica riječkoga Gradskog vijeća. Imam dosta posla – tvrdi Dorotea Pešić-Bukavac.

Ostanu li Ferenčak i Bukavac pri svom stavu da ih Sabor ne zanima, stranka će odlučiti tko će u zastupničke klupu ako njihov kandidat zasjedne u Mesićevu fotelju. U slučaju da na izborima pobijedi Andrija Hebrang, na njegovo saborsko mjesto mogla bi doći Verica Rupčić iz Đurđevca.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Ostavite komentar

comments