Početna / O kandidatima / Tuđman: Neću voditi Mesićevu i Sanaderovu politiku kontinuiteta

Tuđman: Neću voditi Mesićevu i Sanaderovu politiku kontinuiteta

Miroslav Tuđman 3Predsjednički kandidat Miroslav Tuđman večeras je na predizbornom skupu u Sesvetama izjavio kako neće voditi Mesićevu i Sanaderovu politiku kontinuiteta, kojom su do sada ministri odlazili po domaću zadaću u Bruxelles, a onda se vraćali u Zagreb kako bi provodili dobivene naredbe.

– Ubuduće će se odluke donositi u Zagrebu, a ne u Bruxellesu i Haagu – rekao je Tuđman, podsjetivši kako je Europska unija politička organizacija, te da u nju treba ulaziti tek kada se potpišu dobri sporazumi.

Otklonio je bilo kakvu mogućnost uspostave tzv. Jugosfere jer ona, kako je naglasio, “nije ništa drugo nego obnova još jedne Jugoslavije”

Osvrčući se na arbitražni sporazumom sa Slovenijom procijenio je kako se nije trebao potpisivati taj sporazum, nego Republika Hrvatska granična pitanja sa Slovenijom treba rješavati na Međunarodnom sudu.

Predsjednički kandidat Miroslav Tuđman naveo je također kako je dosadašnju politiku i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić nazvao podaničkom. Najavio je i kako će, osim promjene politike prema Europskoj uniji, promijeniti i politiku prema iseljenoj Hrvatskoj te Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Odgovarajući na upite okupljenih građana u Sesvetama Tuđman je naglasio kako je hrvatska država stvorena na ideji pomirbe, te kako je to povijesno prokušana jednadžba i recept za nacionalnu solidarnost i pravedno društvo.

– Kako bi se osigurala socijalna pravednost i dostojna starost trebalo bi mirovinskim fondovima predati strateške državne gospodarske subjekte i imovinu – rekao je Tuđman osvrčući se na aktualna gospodarsko-socijalna pitanja.

Dodao je kako smatra da u stečajnim postupcima valja ponajprije namiriti radnike, a tek onda banke i državu. Istaknuo je također kako bi pri zapošljavanju mladeži, radi olakšanja, prve tri godine valjalo poslodavce osloboditi poreza na dohodak.

U pratnji profesora Miroslava Tuđmana bili su umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo i doktorica medicine Koraljka Marušić.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Ostavite komentar

comments