Početna / O kandidatima / Vidošević najimućniji, Kajin najsiromašniji

Vidošević najimućniji, Kajin najsiromašniji

nadanIako bi Nadan Vidošević po trenutnim anketama, kada su u pitanju predsjednički izbori, bio iza Ive Josipovića, kada je imovina u pitanju situacija je malo drugačija.

Naime, Vidošević je trenutno najimućniji kandidat. Za razliku od dužnosnika koji su podatke o imovini dostavili Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, Vidošević u svojoj objavljenoj na internetskoj stranici, ne navodi kvadraturu nekretnina koje posjeduje. No može se saznati kako u svom vlasništvu ima: obiteljsku kuću u Zagrebu na Gornjem Prekrižju, u Gorskom kotaru imanje sa šumom, u medulinskoj Pješčanoj uvali zemljište, u Pisarovini šumsko i poljoprivredno zemljište, a u Omišu turistički objekt s pratećim objektom. No njegovi posjedi sežu i van granica Lijepe naše, pa je tako vlasnik i zemljišta na Kupresu u Bosni i Hercegovini. Posjeduje i zbirku suvremenog hrvatskog kiparstva i slikarstva. Ima i 14 tisuća dionica Kraša, a njih je dosad otplatio 40 posto. Poput Sanadera i Bndića, ljubitelj je satova i u svom vlasništvu ima: Ulysse Nardin, IWC Schaffhausen i A. Lange&Sohne. Vozi 21 godinu star Puch G280, a njegova supruga devet godina star Citroen Xsaru Picasso. Ima i ušteđevinu od 30 tisuća eura. Izvori njegovih prihoda su plaća, udjeli u dobiti društva te nagrada za sudjelovanje u radu nadzornih odbora.

Josipović skromniji

Ivo Josipović i njegova supruga suvlasnici su stana od 138 četvornih metara u Zagrebu. On je vlasnik i stana od 110 četvornih metara u kojem trenutno žive njegovi roditeljji. Pokretnine mu vrijede 160 tisuća eura, a plaća iznosi 14 tisuća kuna. Uz autorske honorare godišnje zaradi i do 400 tisuća kuna. Primici od imovine dosežu mu 70 tisuća godišnje, a prima i naknadu za rad na Sveučilištu od sedam tisuća kuna mjesečno. Njegova supruga je suvlasnica stana od 60 četvornih metara u Zagrebu. Suvlasnica je i stana od 209 četvornih metara te zemljišta od 84 četvornih hvati. Njena plaća je jednaka njegovoj, no uz samostalnu djelatnost zaradi i do 300 tisuća kuna godišnje. Posjeduje pokretnine vrijedne 130 tisuća eura, piše Novi list.

Pusić vrlo solidno

HNS-ovka Vesna Pusić i njen suprug također su solidno materijalno situirani. Pusić prima plaću od 20 tisuća mjesečno. Vlasnica je vikendice u Istri od 60 kvadrata, a u Zagrebu posjeduje jednu četvrtinu kuće velike 200 četvornih metara. Vlasnica je i 22 dionice Ine kupljene kreditom. Njen suprug vlasnik je stana u Vilniusu od 66 “kvadrata” te kuće i gospodarske zgrade u Istri površine 150 “kvadrata”. Vozi BMW X5 star šest godina te ima pokretnine vrijedne sto tisuća kuna. Vlasnik je tvrtke Ascendant i 14-postotni vlasnik tvrtke Mobitel. Njegova plaća iznosi 8000 kuna.

Ni Hebrang se nema na što požaliti

Požaliti se ne može ni Andrija Hebrang koji mjesečno od plaće zarađuje 15 tisuća kuna. Sa suprugom je suvlasnik stana od 120 četvornih metara i pripadajuće garaže od 13 četvornih metara. Vlasnik je stana od 50 četvornih metara, također u Zagrebu, a posjeduje i montažnu vikendicu u Pisarovini od 65 kvadrata. Hebrang vozi Ford mondeo star dvije godine i posjeduje pokretnine vrijedne 50 tisuća eura. Njegova supruga ima plaću od devet tisuća kuna.

Škare Ožbolt ‘s kulturnim dobrom’

Vesna Škare Ožbolt zajedno sa suprugom suvlasnica je stana u Zagrebu od 120 “kvadrata” i vikendice u Prižbi na Korčuli od 60 “kvadrata”. Vlasnica je zemljišta u Samoboru od 1073 metara četvornih na kojem se nalazila ruševna kuća koja je bila i zaštićeno kulturno dobro. U Velikoj Gorici je posjeduje zemljišta s kućom od 700 četvornih metara, a ima i pokretnine vrijedne 20 tisuća eura. Na njenom suprugu se vodi zemljište od 430 rali u Zagrebu, mercedes E 280 i čamac Elan. Negova mjesečna plaća iznosi 11 tisuća kuna, iima pokretnine vrijedne 20 tisuća eura, a vlasnik je tvrtke Goldprojekt.

Siromašan u odnosu na kolege

Najskromniju imovinsku karticu ima kandidat IDS-a Damir Kajin. Njegove nekretnine svode se na stan od sto četvornih metara u Buzetu, nedaleko od kojeg posjeduje i poljoprivredno zemljište od 1300 četvornih metara. Radi za plaću od 16 tisuća kuna, vozi šest godina staru renault lagunu, a posjeduje pokretnine u vrijednosti 15 tisuća eura. Njegova supruga se vozi u fiat mareu staroj 12 godina. No na njoj se vodi tvrtka Creatrics i Forum dizajn. Ipak, radi za plaću od svega tri tisuće kuna, piše Novi list.

Izvor: net.hr

Ostavite komentar

comments