Početna / Satira / Josipović: Planiram se pokrstiti do izbora

Josipović: Planiram se pokrstiti do izbora

Predsjednik države tvrdi da je pronašao Boga u izbornim anketama.

Josipović u razgovoru s Bozanićem
U velikom intervjuu za Mali koncil predsjednik Ivo Josipović osvrnuo se na svoju vjeru, odnos prema Bogu i sekularnost države. Predsjednik Josipović, inače deklarirani agnostik, najavio je svoje skorašnje krštenje.

– Kad sam bio mlad član Saveza komunista, agnosticizam mi je dolazio prirodno. Ne zauzimanje stava, ne promišljanje vjere i slaganje s većinom političke elite usmjerilo je moj odnos prema religiji i Bogu. No čovjek onda ipak poživi i proživi život i dođe u kasnije godine, kad se krene propitivati postoji li Bog i kako pobijediti na demokratskim izborima u katoličkoj zemlji – pojasnio je svoje stavove Josipović.

Osim promišljanja, Josipović svake nedjelje na Kaptolu vodi i duboke filozofske razgovore o vjeri i Bogu s svojim prijateljem nadbiskupom Bozanićem.

– Prolazimo vjerske teme kao što je podrška Crkve na sljedećim izborima i zadržavanje netransparentnog poslovanja Kaptola. Neke od tih tema me bace u stanja duboke meditacije, kao što je crkvena podrška osuđenim ratnim zločincima i rušenje zdravstvenog odgoja. Nekad promišljajući o Bogu padnem u trans u kojem napustim svoje tijelo i postanem čista ljubav. Tako vantjelesno promatram izborne ankete i sve sam sigurniji da u njima nalazim potvrdu da Bog postoji. Tako da se do predsjedničkih izbora planiram pokrstiti – poručio je predsjednik Josipović.

Izvor: news-bar.hr

Ostavite komentar

comments