Početna / Satira / Koalicija: Kaptol će podržati Kolindu, zauzvrat Bozaniću fotelja ministra obrazovanja u novoj Vladi

Koalicija: Kaptol će podržati Kolindu, zauzvrat Bozaniću fotelja ministra obrazovanja u novoj Vladi

Politička trampa između HDZ-a i Kaptola je dogovorena za vrijeme posjeta Kolinde Grabar Kitarović zagrebačkom kardinalu. Bozaniću se nudi ministarstvo iz njegove profesije.

Kardinal Bozanić
Kolinda Grabar Kitarović posjetila je zagrebački Kaptol u potrazi za novim političkim saveznicima. Vjekovna suradnja između Katoličke crkve i kandidata desnice teško se zaboravlja, te u ova krizna vremena treba okupiti što širu koaliciju.

– Posjet kardinalu Bozaniću je bio produktivan. Dogovorena je podrška Crkve za vrijeme trajanja predsjedničkih i parlamentarnih izbora. Zauzvrat će kardinal Bozanić u budućoj vladi moći birati između dva ministarstva. Ministarstva obrazovanja i ministarstva zdravlja – pojasnila je posjet Grabar Kitarović.

Katolička crkva time prati trend HDZ-ovih stručnjaka u novoj koaliciji. Nakon HSLS i Kaptol će ponuditi svoje profesionalno mišljenje o obrazovanju djece i pristupu zdravlju i zdravstvenom odgoju.

– Kolinda će biti odličan predsjednik. Da žene vladaju svijetom, on bi bio mirnije mjesto. Pogledajte samo Margaret Thatcher – poručio je kardinal Bozanić.

Izvor: News Bar

Ostavite komentar

comments