Početna / Satira / Mesićev zadnji vic, Ivina prva dama!

Mesićev zadnji vic, Ivina prva dama!

Od dvanaest kandidata ostala su samo dva, ali šege i šale nije falilo. Na dan kad ćemo konačno dobiti nasljednika vicmahera Mesića bila je prava poplava smijeha i zeze. Pogledajte bisere i bravure!

Posljednji vic predsjednika Stipe Mesića (ne dao Bog i zadnji)

“Zemlja ima takvu vlast kakvu izabere.” (Stipe Mesić nakon glasanja u zagrebačkoj OŠ Petra Zrinskog, gdje je papirić u kutiju netom poslije njega spustio i Zoran Milanović).

Luka Bebić u epizodi: Bolje ja prvi nego oni drugi

“Od svih pitanja je najvažnije rad na poboljšanju općenito. Gospodarske situacije, izlaska iz krize, i da sva tijela i sastavnice hrvatske državne vlasti rade svoj posao, bez uplitanja oni drugi.” (predsjednik hrvatskog Sabora nakon glasanja)

O, Bože, zar si pozvao Milana?”GONG je zaprimio i pritužbe građana da su svećenici tijekom blagoslova kuća sugerirali ljudima za koga da glasaju. U subotu su voditelji Radija Marije pozivali slušatelje da biraju jednog kandidata.” (jedne dnevne novine)

Sanaderov ‘Calvin Klein’ problem

“U drugom krugu bivši član HDZ-a odlučio se za otmjeniju varijantu. Na biračkom mjesto u Radničkom dolu došao je u pratnji supruge s osmijehom na licu. U kariranoj košulji i puloveru na V izrez iznenadio je sve prisutne.” (jedne dnevne novine)

Kada radimo party za ekipu, najrađe zovemo Stipu!

“Ja sam uspostavio toliko veza u svijetu i mogu pomoći gdje bude interesantno Hrvatskoj. Gdje god bude interes da se pojavim, ja ću uvijek pomoći državnu politiku.” (Stipe Mesić u najavi da neće biti običan penzioner)

Tatjana Munižaba u epizodi: Ko vas to zavadi!

“Izbori su uspjeli podijeliti i braću jednojajčane blizance, vaš brat Darko je u stožeru Milana Bandića, a vi ste ovdje u stožeru Ive Josipovića.” (novinarka HTV-a u razgovoru s SDP-ovcem Nenadom Stazićem)

“Hehehe, prema rezultatima izlaznih anketa Ivo Josipović je osvojio 64,6 posto glasova, a Milan Bandić svega 34,5 posto i možemo već sada u sedam sati reći: Hrvatska je danas izabrala svog trećeg predsjednika, a to je Ivo Josipović!” (N. Stazić).

Ludnica u Bandićevu stožeru uz pjesmu Nije da nije

“Ovdje u stožeru nije da nema razočaranih, ali svakako da ni atmosfera nije loša.” (Nova TV, iz stožera M. Bandića)

Anegdota iz poplavljene doline Neretve

“Jeste li glasali”, pita novinarka običnog prolaznika.

“Nisam ni niti ću!”

Maratonce muči počasni krug

Izborni dan je stigao, a Milan Bandić nije, kao svakog jutra u 6, trčao na Sljeme, niti poslije otišao na nedjeljnu misu. Zašto?

“Ne bi drukčije stigao na biralište. Treba pretrčati tih 10 kilometara. To traje 45 minuta. A dolaskom u sedam sati ujutro ponovno je htio dokazati da će raditi za Hrvatsku koja rano ustaje i kasno liježe.” (glasnogovornik Bandićeva stožera Nedžad Haznadar)

Al’ se nekad dobro jelo, baš!

“I dok je Bandić ispijao kavu na Bukovačkoj cesti, novinari su mu bezuspješno pokušavali ući u trag. Doznali smo da je supruzi do kasno navečer kuhao juhu, puricu i mlince, pravi zagrebački ručak, kakav je obećao protukandidatu Ivi Josipoviću ako pobijedi na izborima.” (Jedne dnevne novine)

Posljednja večera broj 2: Je l’ purica ili grah-ričet?

“Ja sam jučer (subota, op. a.) skuhao sebi grah-ričet i jest ću kad dođem!” (Milan Bandić u nedjeljnoj izjavi za jedne dnevne novine)

Prva predsjednikova odlikašica

U legendarnom Kavkazu, kafiću pored kojeg je Đoni Štulić često prašinario u još slavniju Zvečku, rodila se tih dana ljubav koja će usmjeriti život novog hrvatskog predsjednika, a i same Hrvatske.

Ivo je tada već bio profesor na Pravnom Fakultetu, a Tatjana studentica – odlikašica!

“Čuvao sam studente da ne prepisuju i onda sam vidio da svi prepisuju od jedne studentice. Onda sam ih sve njih, jedno četiri-pet, izbacio s ispita. Jedna od njih je ipak izašla na usmeni ispit i dobila je pet. E, to je bila moja buduća supruga”, (Ivo Josipović za Novu TV).

Supruga Tatjana: On me voli na svoj način!

“Tu i dalje sjedimo vrlo često Ivo i ja. Vrlo često ovdje dolazimo na kavu, ali i s drugim kolegama s fakulteta.” (Tatjana Josipović za Novu TV).

Bilo jednom u Hrvatskoj: Tatjana Munižaba, Zoki Milanović i tri muhe!

“Ako izlazne ankete ostanu iste, SDP će po prvi put u povijesti imati predsjednika države…” (Tatjana Munižaba iz stožera SDP-a)

“Haha, neće SDP imati svog predsjednika, nego će biti ponosan i sretan što ima dobrog i dostojnog predsjednika.” (Zoran Milanović)

Muha 2

“Godina vam je dobro počela. Jednim ste udarcem dotukli ne dvije, nego tri muhe. Riješili ste se dugogodišnjeg tereta Milana Bandića, a izborom Ive Josipovića će ojačati i vaša pozicija u stranci.” (Tatjana Munižaba)

“Hahaha, nikakve muhe mi nismo ubijali. Ovo je pobjeda čovjeka i stranke, i to baš tim redom. Ne bih rekao da se itko s ikim obračunavao. Zato pozivam gospođu Kosor na razgovor o stvarnim problemima, o nezaposlenosti, to je tema za razgovor.” (Zoran Milanović)

Snjeguljica i sedam sekretara SKOJ-a

“Što je Stipe Mesić učinio u zadnjih 10 godina?! Ma ništa!! Jer nije mogao, jer nije imao ovlasti. Ja bih htio da se iz ovih naših razgovora isključi skojevski elan, jer predsjednik to ne može, jednostavno nema instrument. Predsjednik strateški ne može odlučivati o sudbini ove zemlje.” (Novinar Večernjeg lista Milan Ivkošić u izbornoj emisiji HTV-a)

Nastavit će se…

Izvor: Net.hr

Ostavite komentar

comments