Početna / Satira / Ured predsjednika Josipovića povodom Dana neovisnosti izvjesio crnu zastavu

Ured predsjednika Josipovića povodom Dana neovisnosti izvjesio crnu zastavu

Predsjednik je sa suzom u oku podsjetio kako se danas obilježava najvažniji dan u novijoj hrvatskoj povijesti, na današnji dan, prije 23 godine, umrla je ‘naša Jugoslavija’, poručio je Josipović.

crna_zastava_pantovcak__wide-xxlarge

 

Tišina odjekuje Uredom Predsjednika na Pantovčaku. Prošle su 23 godine otkako je tragično preminula Jugoslavija, stoga je predsjednik odlučio da danas neće obilaziti Hrvatsku i pomagati građanima u nevolji. Danas se predsjednik zatvorio u prostoriju u kojoj se nalazi bista najvećeg sina, maršala Josipa Broza Tita. Tamo će predsjednik sam sa sobom i svojim mislima, u tišini s konjakom u ruci, promišljati o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koja bi bila puno bolja kada bi vratili ponešto iz prošlosti.

– Naša Jugoslavija je bila nevina žrtva jednog okrutnog i neliberalnog referenduma. Zato je bitno da se taj dan ne zaboravi i ne ponovi – poručio je Josipović.

I doista, dok gledamo suzu u oku predsjednika Josipovića, kao da vidimo i suzu u oku na bisti maršala Tita.

Tužan je maršal, jer nakon tri predsjednika kakva je samo mogao poželjeti Hrvatskoj, generala Tuđmana, Mesića i Josipovića, sada postoji opasnost da na tron sjedne jedna žena, čiji će prvi zadatak biti da ukloni maršalovu bistu i postavi generala na tu poziciju.

Ali predsjednik zna da to nije ispravno, jer je sam Tuđman postavio tu bistu kako bi svake godine, 8. listopada, mogao nazdravljati s maršalom i oplakivati Jugoslaviju. Tuđmana je pekla savjest jer je sam potpisao smrtnu presudu Jugoslaviji, ne zato što je htio, već zato što je morao, tvrdi predsjednik.

Jovića sam morao smijeniti. Ne želim da ljudi pomisle kako smo mi jugonostalgičari ili sinovi jugodesetara – odlučno je poručio predsjednik.

Predsjednik je svjestan da ima i onih koji slave ovaj dan i naslađuju se na tragediji. Pomolio bi se za njih predsjednik, ali nažalost još uvijek ne zna kako

Izvor: News bar

Ostavite komentar

comments