Početna / Satira / VIDEO: Smiješna strana kampanje

VIDEO: Smiješna strana kampanje

Mašta domaćih internetskih portala, mogli smo posvjedočiti od početka predsjedničke kampanje, nema granica. Kao što smo mogli vidjeti, predsjedničke kandidate prikazivalo se na sve moguće načine pa tako i one šaljive, primjerice kao 12 apostola na posljednjoj Isusovoj večeri, no tko je tu Juda izdajnik, a tko grešna Marija Magdalena i tko je najmlađi Isusov apostol, morat ćete prosuditi sami.

Pokušali su ih ušutkati, no ‘kreativne’ umove interneta nisu mogli zaustaviti, dok su se, s druge strane, neki od kandidata sami pobrinuli za šale na vlastiti račun. Jedan od smješnijih primjera zbijanja šala na račun predsjedničkih kandidata, pripao je Milanu Bandiću, za kojeg se tvrdilo da će uvesti parkiranje čak i na Mjesec, no ipak samo treću zonu, dok će druga sezati i do Dicma.

‘Jedna sličica – tisuću riječi’

‘Jednostavno, internet je slobodan prostor, može biti anoniman, što je važno, a može se zaraditi i medijski prostor’, objašnjava Zoran Stajčić, urednik showbiza na našem portalu Dnevnik.hr. Autori su u svakom slučaju dosjetljivi, a radovi itekako gledljivi, tvrdi naš sugovornik i kaže kako to privlači više pozornosti nego kad kandidati kažu nešto ‘pametno’. ‘Jedna sličica – tisuću riječi’, zaključuje Stajčić.

Mnogi od kandidata završili su i na filmskim plakatima, a Dragan Primorac tako je dobio čak dvije uloge, jer se, očito zbog svojeg izgleda, našao na meti fotomontaža. Virtualno su, možemo zaključiti, osvojili Hollywood, ali draži od njega kandidatima je Pantovčak. Svaki od kandidata prošao je svoj spin i jako dobro zna kako im svaki publicitet dobro prolazi pa tako i ovaj, tvrdi Stajčić.

Izvor: Dnevnik.hr

Ostavite komentar

comments