Početna / Vijesti / Andrija Hebrang: Primorac je najprije bio komunist pa dezerter i izdajica

Andrija Hebrang: Primorac je najprije bio komunist pa dezerter i izdajica

Hebrang PrimoracNeka kaže kako je uzeo gradski stan u Splitu i čiji autobus koristi u kampanji, veli Hebrang.

– Htio je rat, pa će ga i imati – poručio je jučer HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang bivšemu ministru obrazovanja Draganu Primorcu, dok se približavao Hercegovini kamo je otišao predstaviti biračima svoj predsjednički program.

Nije rušio HDZ u BiH

Isprovocirala ga je Primorčeva optužba izrečena u “Večernjem listu” kako je neprilično da Hebrang ide u BiH i traži od Hrvata da mu daju glasove, kad je bio uključen u rušenje tamošnjeg HDZ-a, kao glavne hrvatske stranke.

Hebrang te optužbe odbacuje i tvrdi da je bilo upravo suprotno, te da je činio što god je mogao da se sačuva političko jedinstvo Hrvata u BiH. No, ne zaustavlja se na tome, već Primorcu uzvraća žestokom paljbom.

– On je prevario i izdao sve s kojima je surađivao. 1989. bio je kandidat za Gradski komitet SKH u Splitu, ali se prešaltao Franji Tuđmanu čim su komunisti izgubili izbore. S njim ostaje do prve naznake ispaljivanja prve granate, tada bježi u SAD. Kad je HDZ izgubio izbore, na poziv SDP-a vraća se iz SAD-a kako bi do njihova izbornog poraza bio ravnatelj ukradene Dijalize II u bolnici Sveti Duh. Kad SDP gubi izbore, eto ga opet pred HDZ-om. Preko noći priklanja se Ivi Sanaderu, koji političkog anonimca pretvara u ministra. Kad se Sanader povukao, prvi se okrenuo protiv njega – niže Hebrang epizode iz Primorčeve biografije.

Što se tiče priča o njegovoj čistoj prošlosti i kako njega nitko ne drži u šaci, Hebrang pita Primorca kako je uzeo gradski stan u Splitu i tko je vlasnik autobusa koji koristi u kampanji. Naime, neslužbeno se može čuti da autobus pripada imotskoj tvrtki Skladgradnja, koja je kompromitirana u aferama u HAC-u.

Skladgradnja u kampanji

No, voditelj Primorčeva izbornog stožera Nikica Gabrić tvrdi da su sve Hebrangove optužbe bez temelja. Primorac je stan stekao, kaže, kao i mnogi drugi ljudi koji su imali gradske stanove, a sa Skladgradnjom nema veze. Autobus, naime, pripada imotskoj tvrtki LT Tours. Hebrang je, kaže, ljut jer zna da mnogi članovi Glavnog odbora HDZ-a svakodnevno nazivaju Primorca i daju mu potporu, iako bi trebali stajati iza Hebranga.

– Izbori će pokazati da je Andriji Hebrangu mjesto u muzeju voštanih figura HDZ-a. On spada u stari kadar zbog kojega Sanader nije mogao reformirati HDZ, zbog čega je, među ostalim, na kraju otišao iz politike – veli Gabrić.

Hebrangove poruke biračima da je Primorac izdajnik i dezerter, Gabrić odbacuje uz retoričko pitanje zašto po tom obrascu Hebrang nije bio dezerter.

– On je prije deset godina bio među osnivačima Hrvatskog istinskog preporoda, koji su nastupali kao protivnici HDZ-a. Zašto bi, dakle, Primorac bio izdajnik, a on to nije bio – pita Gabrić.

Hebrang optužuje

>Primorac je ‘89. bio u SKH, ali se prešaltao Tuđmanu kad su komunisti poraženi

>Uz Tuđmana ostaje do naznake ispaljivanja prvih granata, a tad odlazi u SAD

>Na poziv SDP-a vraća se iz SAD-a, postaje ravnatelj ukradene Dijalize II na Sv. Duhu

>Kad SDP gubi izbore, preko noći prilazi Sanaderu i prvi se okreće protiv njega

Primorac odgovara

>Zašto je Hebrang šutio 2003. kad je Primorac ulazi u Vladu

>Hebranga muči što ga je Primorac pretekao za tri posto

>Zašto bi Primorac bio izdajnik, a Hebrang, koji je osnivao HIP, to nije bio

>Sve je čisto sa stanom i s autobusima, Hebrang pokušava baciti mrlju.

Izvor: Večernji.hr

Ostavite komentar

comments