Početna / Vijesti / Andrija Hebrang u Rijeci: Franji Tuđmanu moramo podići velebni spomenik u Zagrebu

Andrija Hebrang u Rijeci: Franji Tuđmanu moramo podići velebni spomenik u Zagrebu

Hebrang 3Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang u svom se govoru u Rijeci neizravno obrušio na njegove konkurente u utrci za Pantovčak te je Primorca označio kao “onog koji je bježao u Ameriku tijekom Domovinskog rata”, a tvrdi kako bi Vidošević i Bandić kao predsjednici odbacili državu kao što su odbacili i svoje stranke.

“Treći hrvatski predsjednik mora biti državnik”, rekao je Hebrang te se pohvalio kako je bio dragovoljac Domovinskog rata od prvog dana, a ponosan je i na osam odličja koje mu je dodijelio Franjo Tuđman. “Državnik je i onaj koji se nije okoristio političkim radom. Inzistiram na ozakonjenju porijekla imovine. Da je to danas slučaj, neki predsjednički kandidati ne bi mogli ući u izbornu utrku. Jer, oni imaju imovinu vrijednu milijune eura, a ni dana nisu bili na tržištu. Takvi nikada neće biti moralna vertikala, takvi će uvijek biti horizontala. Njima ne treba dati glasove jer su mnogima dužni”, kazao je Hebrang te dodao kako ne treba vjerovati onima koji su izašli iz svojih stranaka.

“Današnji predsjednik ratuje sa Crkvom”

Hebrang se bacio i na sentiment domoljuba te je zaključio kako se danas zastave za Dan državnosti nalaze u podrumima. Smatra kako onaj tko sam ne cijeni svoje vrijednosti, ne može očekivati da ga drugi cijene pa se požalio i kako je Hrvatska ostala bez Oltara domovine. “Inozemna izaslanstva nemaju gdje položiti vijence. U Zagrebu nema spomenika hrvatskim braniteljima i Franji Tuđmanu koji je omogućio nastanak samostalne Hrvatske. Prvom hrvatskom predsjedniku mora se podići velebni spomenik”, rekao je Hebrang te objasnio kako današnji hrvatski predsjednik ratuje sa Crkvom koja nam je u početku Domovinskog rata bila jedini saveznik.

“Nakon što nam je uveden embargo, nismo imali oružja, ali imali smo krunicu oko vrata. Točno je da smo sekularna država, ali imamo pravo na vjerska obilježja i to ne može vrijeđati nikoga”, kazao je Hebrang napomenuvši kako sljedeći predsjednik mora pokazati dostojanstven odnos prema Crkvi.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments