Početna / Vijesti / Bandić bez potpore HDZ-a jer se smijao dopisima J. Kosor

Bandić bez potpore HDZ-a jer se smijao dopisima J. Kosor

bandic-bez-potpore-hdz-a-jer-se-smijao-dopisima-j-kosor-slika-97990Iako HDZ svojim biračima neće preporučiti ni jednoga predsjedničkoga kandidata, predsjednica te stranke Jadranka Kosor izići će na izbore jer je to građanska dužnost. Nije otkrila koga će zaokružiti, no Milan Bandić na njezinu listiću nema baš nikakve šanse.

Posvadili su ih branitelji ili, točnije, Zakon o pravima hrvatskih branitelja, a ne, kako se na prvi pogled čini, dugogodišnje rivalstvo u Zagrebu, gdje je Bandić uvijek bio pobjednik, a Kosor pobijeđena. Ta situacija može biti dijelom razlog netrpeljivosti, no stvarni je razlog potpuno drukčiji.

Igra bez granica

U pet godina ministrovanja J. Kosor napisala je mnoštvo dopisa i od zagrebačkoga gradonačelnika tražila, prema zakonu, zemljište za braniteljske kuće i stanove te prostorije za psiho-socijalne centre. Bandić ni na jedan nije odgovorio. Dapače, kad je u svom uredu imao publiku u kojoj je bilo ljudi za koje je znao da će sadržaj sastanka prenijeti tadašnjoj potpredsjednici Vlade, Bandić je dopise “arhivirao” u – koš za smeće.

– Bile su to ridikulozne priredbe koje je Bandić radio samo zato što je mogao. Čak su i njegovi suradnici kolutali očima dok je izvodio svoj šou – pripovijeda osoba koja je nekoliko puta bila u publici. Takva je Bandićeva igra uvijek stizala do J. Kosor koja se s time vrlo dobro nosila i nikad mu se za to nije ni pokušala osvetiti. Kao da je znala da će brzo doći izvrstan trenutak za vraćanje duga.

Zbližila ih antikorupcija

Osim toga, Bandić je odugovlačenjem kočio svaki projekt u kojem je Ministarstvo branitelja imalo partnere u lokalnoj zajednici, a J. Kosor potrošila je bezbroj riječi apelirajući na zagrebačkoga gradonačelnika da ispuni obveze koje propisuju zakon ili podzakonski akti.

Pretpostavlja se stoga da će Kosor svojim glasačkim listićem pokušati umanjiti šanse da do kraja mandata surađuje s predsjednikom RH koji se potpisuje “Milan Bandić”. U prilog tezi da bi šefica HDZ-a mogla zaokružiti Ivu Josipovića ide i njegov jasan stav o borbi protiv korupcije i kriminala, baza na kojoj je Kosor odradila dobar dio svoga premijerskog staža.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments