Početna / Vijesti / Bandić: Hrvatska treba predsjednika koji neće biti na daljinski Zorana Milanovića

Bandić: Hrvatska treba predsjednika koji neće biti na daljinski Zorana Milanovića

1. krug predsjednickih izbora 2009 271209“Idemo radit”, bile su prve riječi koje je Milan Bandić izgovorio pred okupljenim novinarima nakon što se oko ponoći konačno pojavio u svom izbornom stožeru, u pratnji bivšeg glasnogovornika Zagrebačkog holdinga Nenada Ivankovića. Ranije je tijekom večeri okupljenima u stožeru Bandić poručio da je kod kuće i gleda televiziju. Za sve one koji nisu doživjeli deja vu – na lokalnim izborima okupljene u stožeru je ignorirao zbog nogometne utakmice.

“Želim se prije svega zahvaliti svima koji su izašli na izbore i svima onima koji nisu, ali će u drugom krugu dati svoj glas i iskoristiti svoju povijesnu šansu, jer tu šansu neće imati idućih pet godina”, rekao je Bandić. Bandić se zahvalio i svim predsjedničkim kandidatima, a kao “neovisni kandidat” zahvalio se svima koji su dali glas za njega: “Vjerujte mi, bilo je teško ovih mjeseci”.

“Hrvatska ne treba predsjednika iz stranačkog laboratorija s Iblerovog trga”

“Nakon reda zahvale, red je da kažem što nam je činiti već noćas, odnosno kakvog predsjednika Hrvatska očekuje i treba. Hrvatska prije svega treba drukčijeg, podvlačim, drukčijeg predsjednika. Hrvatska prije svega treba odlučnog i sposobnog predsjednika, na kojeg neće utjecati ni jedna stranka, koji neće biti stranački pijun, a još manje će biti predsjednik na daljinski upravljač Zorana Milanovića. Hrvatska treba neovisnog i hrabrog predsjednika”, poručio je Bandić.

“Hrvatska ne treba predsjednika iz stranačkog laboratorija s Iblerovog trga”, rekao je Bandić pojasnivši kako je Milanović zapravo gurnuo Josipovića u žrvanj predsjedničkih izbora. Bandić je tri puta tijekom svoga govora ponovio kako Hrvatska u budućnosti ne treba predsjednika “na daljinski upravljač”, a tri puta je opisao Josipovića kao proizvod stranačkog laboratorija s Iblerovog trga. Te njegove riječi su dočekane ovacijama.

Bandić je tijekom svoga govora naglasio kako je uvjeren u pobjedu u drugom krugu, rekavši kako će voditi Hrvatsku onako kako je vodio Grad Zagreb. Nakon govora, jednakom brzinom kojom se nakon objave prvih neslužbenih rezultata pojavio u stožeru, Bandić je iz stožera i nestao. U stožer ga večeras nije dopratila obitelj.

Ljuština o Josipovićevom vodstvu u utrci: Svaki rezultat je nadoknadiv

“Ne bih komentirao izlazne ankete, sigurno smo u drugom krugu. Sačekat ćemo konačne rezultate. Veliki smo pobjednici ovih izbora. Loš odaziv pokazuje da su se građani zasitili stranačkih politika, okreću se nezavisnim kandidatima, što su potvrdili i lokalni izbori. Ne iznenađuje me Hebrang, kandidat je jake stranke, normalno da ima ovakav rezultat”, rekao je Duško Ljuština, direktor Bandićeve kampanje, nakon objave prvih večerašnjih izlaznih anketa po kojima je Bandić imao 14,1 posto glasova. Ljuština o Josipovićevom vodstvu u utrci kaže kako je “svaki rezultat nadoknadiv”.

“Rezultat će ići u prilog Milanu Bandiću, treba sačekati cijele rezultate i onda o njima ozbiljno govoriti. Ovo je kampanja za predsjednika države pa se prema anketama također treba odnositi ozbiljno. Ne bih se složio s tezom da nam odgovara manji izlazak, jer radi se o kandidatu kojeg prepoznaju u cijeloj Hrvatskoj i sigurni smo da će polučiti odličan rezultat”, smatra Ljuština.

“Bandić je najveći pobjednik ovih predsjedničkih izbora”

“Sigurno smo u drugom krugu, svaki trenutak rastemo. Nema dileme, Milan Bandić je najveći pobjednik ovih predsjedničkih izbora. U drugom krugu računamo na potporu svih građana Republike Hrvatske”, rekao je Duško Ljuština.

“To su oni rezultati koje smo očekivali i koji se od početka vrte u javnosti i još će malo rasti”, rekla je o izlaznim anketama šefica Bandićevog izbornog stožera Jasmina Havranek. Navela je i kako je razočarana slabim odazivom birača: “To je vjerojatno rezultat jednog pesimizma i jedne nevolje koja vlada. Ja se nadam da će Milan Bandić to popraviti”.

“Bandić je prema našim anketama uvjerljivo pobijedio u tri najvažnije jedinice u dijaspori – Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru, gdje je imao daleko najveći broj glasova od svih ostalih kandidata”, rekao nam je Jelavić dodajući kako je Bandić imao vrlo loš rezultat na području grada Zagreba, što je za njih vrlo iznenađujuće.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments