Početna / Vijesti / Bandić kod Bozanića bio puna dva sata!

Bandić kod Bozanića bio puna dva sata!

bandićPredsjednički kandidat i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upravo je završio susret sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem. Susret je trajao puna dva sata!

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je Milana Bandića u Nadbiskupskom dvoru na Kaptolu, kao što smo još sinoć najavili. Do posjeta je došlo najvjerojatnije na Bandićev zahtjev, ali u vrlo zanimljivo vrijeme kada je i Bandiću i Josipoviću važan svaki glas za drugi krug predsjedničkih izbora.

Biskupi su se dosad dvaput oglasili oko predsjedničkih izbora i to prilično načelno, a pojedini biskupi i nadbiskupi primili su tijekom kampanje neke od predsjedničkih kandidata. Crkveni vrh, naime, drži kako bi bilo nepristojno ijednoga od njih odbiti, pa su bili dobrodošli svi odreda po sistemu “otvorenih vrata”.

Međutim, Bandićev posjet kardinalu Bozaniću dogodio se na kraju tjedna u kojemu je Glas Koncila objavio kako Crkvi nije po volji nijedan od dvojice ponuđenih kandidata. Glavni urednik toga tjednika vlč. Ivan Miklenić podigao je priličnu prašinu unutar Crkve, jer veliki dio klera misli kako je trebalo ipak pustiti neki ‘signal’ za Bandićevu stranu.

Bandića se u Crkvi, osobito u zagrebačkom kleru, percipira kao katolika i dobrotvora, koji je kao gradonačelnik bio prilično široke ruke za crkvene potrebe. Tako se ovaj današnji posjet Bandića kardinalu Bozaniću (a osobito dugo vrijeme koje su proveli zajedno) smatra otvorenom podrškom Crkve njemu osobno u drugom krugu predsjedničkih izbora.

O čemu su Bandić i Bozanić razgovarali, izvijestit ćemo vas detaljno kasnije.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments