Početna / Vijesti / Bandić protiv DIP-a: Građani mi hoće donirati

Bandić protiv DIP-a: Građani mi hoće donirati

Milan Bandić3Predsjednički kandidat nije oduševljen ponašanjem DIP-a u vezi s donacijama, pa traži dodatna objašnjenja za ovakve poteze. ‘Od početka kampanje primamo na tisuće molbi građana koji svojim donacijama žele poduprijeti kampanju nezavisnog kandidata, Milana Bandića. Zato smo neugodno iznenađeni mišljenjem DIP-a jer zabranjuje tisućama običnih ljudi da doniraju 3,69 kuna odnosno 4,97 kuna za kampanju Milana Bandića’, stoji u priopćenju izbornog stožera Milana Bandića.U istom stoji i kako će Milan Bandić na mišljenje Državnog izbornog povjerenstva uputiti prigovor.

U priopćenju se spominje i da su na lokalnim izborima u svibnju 2009. godine pojedini kandidati skupljali donacije putem telefona i SMS poruka, dok Državno izborno povjerenstvo tada nije imalo prigovora.

Stoga izborni stožer od Državnog izbornog povjerenstva traži objašnjenje i konkretnu uputu za provođenje njihovog mišljenja.

‘Ne dovodeći u pitanje kompetenciju članova Državnog izbornog povjerenstva tražimo da se nama i javnosti pojasne takvi dvostruki kriteriji koji su se primjenjivali na lokalnim izborima, a danas na razini Hrvatske se dovode u pitanje’, tvrdi se u priopćenju.

Mikšić: Odbijam primati donacije, korumpirani političari obamnjuju javnostOsim iz Bandićevog izbornog stožera, stiglo je reagiranje i Borisa Mikšića, koji tvrdi kako je prijava neistina da uz Bandića i on prima donacije putem govornog automata. Naglašava kako je prilog koji je emitiran u ‘Dnevniku’ laž, te objašnjava kako je on ‘jedini kandidat koji transparentno može pokazati da svoju kampanju plaća vlastitim novcem, a ne novcem poreznih obveznika kako to neki drugi rade trenutno’.

Uz to, pozvao je druge kandidate da pokažu odakle se financiraju.

‘Isto tako čvrsto odbijam primati bilo kakve donacije jer mi ne trebaju i ne želim biti nikome ništa dužan kao i svi drugi predsjednički kandidati’, stoji u Mikšićevom pismu.

Dodaje kako je to još jedan dokaz o tome kako ‘korumpirani političari i njihovi novinari obmanjuju javnost’.

Izvor: Javno.com

Ostavite komentar

comments