Početna / Vijesti / Bandić s Matom Bulićem zapjevao i pjesmu “Moja Hercegovina”

Bandić s Matom Bulićem zapjevao i pjesmu “Moja Hercegovina”

milan_bandićMilan Bandić stigao je u Grude kako bi sudjelovao u dijelu slavlja Gruđana i Hrvata za važne obljetnice – Dan općine Grude, utemeljenje HZ Herceg Bosne, sjećanje na žrtvu Vukovara te rođendan Antuna Branka Šimića. Došavši u svoj rodni kraj, dočekale su ga ovacije mnogobrojne publike, koju je svojim izjavama i rasplakao.

Sve učio od majke

Trenuci kada je pričao o svojoj majci i svemu onome što mu Hercegovina znači, bili su toliko emotivni da su suze jednostavno same potekle.

– Dragi moji Gruđani, Hercegovci, Hrvati… Došao sam biti s vama i prisjetiti se važnih i sudbonosnih dana naše bitke za slobodu. Nisam se došao udvarati kako biste mi dali glas. Ja sam običan građanin, odgojen u katoličkom duhu, učeći sve od svojih, posebice od majke Blagice – kazao je Bandić zapjevavši nakon toga s Matom Bulićem svojevrsnu himnu Hercegovini. Međutim, jedna pjesma nije bila dovoljna razdraganoj publici, pa se Bandić morao ponovno vratiti na pozornicu i otpjevati još jednu pjesmu. Ovaj put bila je to “Moja Hercegovina”… Nakon toga Bandića su dočekali hrvatski branitelji s kojima je razgovarao o njihovu statusu, o boljoj budućnosti te o njegovu usponu za Mesićeva nasljednika.

– Zaista sam u velikim obvezama, ali ja sam naučio na posao. Evo, u ovom vremenu trke želim svim Hrvatima, ma gdje bili, puno zdravlja i bolji život. Želim s dobrim ljudima graditi Hrvatsku – zemlju slobode, reda i socijalne pravde – istinskog dostojanstva i rada, za normalan život svih. Ono što je do sada napravljeno na pomoći Hrvatima u BiH, nastavit će se i s još jačom potporom. Hrvati u BiH na svim stranama i krajevima – od Hercegovine preko središnje Bosne, do Posavine, pa i do Stoca i Ravnog moraju raditi na hrvatskom jedinstvu. Naša je budućnost u radu – s predsjednikom na posao! Ne kandidiram se za tu dužnost kako bih tek bio prvi čovjek Hrvatske, nego da odradim ono što je svima potrebno – naglasio je Bandić.

Pitali smo ga i za inicijativu o osnivanju četiriju federalnih jedinica u Bosni i Hercegovini.

– Još jednom želim naglasiti da Hrvatima treba jedinstvo, a i predsjednik koji će upravo na tome raditi i potaknuti sve hrvatske potencijale koji su veliki i u BiH. Dužnost budućeg predsjednika je upravo to, a što ću kao budući predsjednik, koristeći svoje iskustvo gradonačelnika Zagreba, posebno raditi – svu svoju energiju usmjeriti na dobrobit naših ljudi kako bi krenuli brže u bolji život. Pratim proces ustavnih promjena u BiH, koje se trebaju i moraju dogoditi. Valja mijenjati i Dayton i sadašnja dva entiteta. Treba sve realno sagledati i pronaći najbolje puteve i mogućnosti kako bi Hrvatima u BiH bilo bolje na svim područjima.

Pravo prema Ustavu

U svakom slučaju, kao novi predsjednik založit ću se da Hrvati dobiju ono što im pripada sukladno Ustavu i da ne bude manjinski, nego potpuno ravnopravan narod – istaknuo je Milan Bandić koji je prvi put u svoj rodni kraj došao kao predsjednički kandidat.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments