Početna / Vijesti / Sučeljavanje: Bandić tvrdi da je za kampanju potrošio jednako koliko i Mikšić!

Sučeljavanje: Bandić tvrdi da je za kampanju potrošio jednako koliko i Mikšić!

Suceljavanje predsjednickih kandidata 101209U tijeku je posljednje sučeljavanje kandidata za idućeg hrvatskog predsjednika. Posljednje se sučeljavanje ipak održava na HRT-u, nakon što je Nova TV bila prisiljena otkazati svoje sučeljavanje koje je bilo zakazano za sutra.

Na početku sučeljavanja kandidati govore o svojoj imovini. “Moja je imovina od 2000. uvećana za vikendicu od 78 kvadrata i stan od 48 kvadrata”, rekao je Milan Bandić i dodao da ima i 111 tisuća eura kredita. “Ja sam donio svu dokumentaciju u studio”, mahao je Bandić papirima i predložio da se svi kandidati odreknu predsjedničkog imuniteta!

Hebrang je također rekao da je od ulaska u politiku kupio stan i vikendicu. Josipović je svoju imovinsku karticu, kako kaže, stavio na internetu i svima je dostupna. “Imam stan u kojem živi, ured u kojem supruga radi”, rekao je Josipović i dodao da vozi Mazdu, a supruga vozi Opel. “Imam i ušteđevinu koja je deklarirana i nije se povećavala”.

Jurčević je rekao da on nikad nije bio u poziciji političke moći pa zato ne može biti dio korupcijske hobotnice. “Većina moje imovine je nasljeđe od roditelja, oni su to zaradili u iseljeništvu. Nisu imali niti jedan radni dan u Jugoslaviji ni Hrvatskoj”, rekao je Jurčević. Kajin je svoje imovinsko stanje opisao kao “tužno”.

“Ja sam dostavio imovinske stanje uže i šire obitelji”, rekao je Kajin i rekao da bi s funkcije trebao odstupiti svako tko u imovinskoj kartici navede lažne podatke. “Pojedinca koji jednu krivu riječ o svojoj imovini podastre krive podatke treba maknuti sa svih funkcija”, kaže Kajin.

Mikšić i Vidošević najbogatiji

“Vrijednost moje imovine je oko milijardu kuna i radim na tome da je još povećam”, pohvalio se Mikšić koji ima pet tvornica u SAD-u. Ne boji se da će mu tvornice stagnirati ako postane predsjednik jer, kako kaže, ima dobre menadžere. Primorac također poziva na odustajanje od kampanje za kandidate koji nisu naveli imovinu.

“Jedina poanta ovog razgovora je da se utvrdi jeste li koristili politički položaj za bogaćenje. Moja imovinska kartica je na internetu”, rekla je Pusić. Škare Ožbolt kaže da je nekoliko puta objavila svoju imovinsku karticu: “Imam četiri kredita i četiri nekretnine, a kad slušam ostale kandidate mi se čini da su svi siromašniji od mene”.

“Nakon smrti oca dobio sam jednu četvrtinu stana, što je bila sva imovina od pustih milijardi o kojima se pisalo”, kaže Tuđman koji je rekao da ima vikendicu od 120 kvadrata i da stanuje u stanu nasljeđenom od supruginih roditelja, te da vozi Škodu.

“Kad sam ušao u politiku imao sam dva stana i kad sam izašao imao sam dva stana. Krajem 1995. godine je počela jedna moja druga karijera i tu karticu sam stavio prvi na internet”, kaže Vidošević koji je rekao da ne sjeća koliki je porez platio na imovinu. “Samo treba otići u poreznu upravu i pogledati što svatko od nas ima”, kaže Vidošević i naglašava kako u politici nije stekao ništa.

“Ja sam svoju karticu još kao saborski zastupnik potpisao pred novinarima. Imam obiteljsku kuću, kuću u Našicama i kuću na moru koju sam napravio još prije 20 godina”, rekao je Slavko Vukšić koji ima i privatni avion. “Ja sam preuzeo uništenu firmu s 35 ljudi, a sad ima 130 zaposlenih i dobro posluje”, kaže Vukšić te ističe da je radio pošteno i redovito plaćao porez. “Nisam mafijaš ni lopov, pošteno sam i časno radio”, kaže Vukšić.

Hebrang je od Vidoševića zatražio da kaže odakle mu novac za sve što je kupio. “Svaki građanin zna da poreznoj upravi morate opravdati sve što kupujete”, rekao je Vidošević i Hebrangu poručio da “u drugom životu nije bio tako neuspješan kao on”. Hebrang mu je odgovorio da je na tržištu pet godina pa nije mogao sve to zaraditi. “Ja sam na tržištu od svoje 24 godine, od prvog dana karijere sam u gospodarstvu”, kaže Vidošević.

Hebrang i Vidošević se pokačili oko Dalmacijacementa

Hebrang je pokušao Vidoševića napasti zbog Dalmacijacementa, a jako misteriozan razgovor između njih dvojice završio je Vidoševićevim zaključkom da je “Hebrang jako dobro znao što se tada događalo” i da “ovi izbori ne vrijede toliko da iti jedan od njih dvojice izgube obraz”.

Bandić se opet dotaknuo imuniteta, te se zapitao zašto predsjednik ne bi bio isti kao svi ostali građani. Primorac kaže da je to dio njegove kampanje. “U Velikoj Britaniji i nekim drugim državama se imunitet koristi samo da ne bi svaki dan bili na sudu zbog klevete”, kaže Primorac i ističe da u kaznenim djelima svi moraju biti jednaki pred zakonom. “Predsjednika niti jedan imunitet ne može štititi od počinjenja teškog kaznenog djela”, kaže Škare Ožbolt.

“Izgleda da s imovinom nema nikakvih problema, a činjenica je da je Hrvatska opljačkana do gole kože”, kaže Jurčević i ističe da svi ostali protukandidati za to snose odgovornost jer su bili u poziciji političke moći za vrijeme “privatizacijske pljačke”. “Stvar je beskrajno jednostavna”, rekao je Josipović i objasnio kako svaki javni dužnosnik mora prijaviti svu svoju imovinu i kako ju je stekao. “Pozivam poreznu upravu da to provjeri”, kaže Josipović.

“Gubimo vrijeme oko stvari koje su lako provjerljive. Svaki kandidat bi kad stupi na dužnost trebao biti predmet istrage da se sve razjasni”, rekao je Tuđman, a nadovezao se i Kajin koji se prisjetio kako ga HRT za nanesene duševne boli tuži za 110.000 kuna. “Ali vi ste mila majka prema nekim komercijalnim televizijama koje su dovele u pitanje fer izbornu trku”, kaže Kajin.

Hebrang: Ispada da sam ja najviše potrošio na kampanju, a imam najmanje reklama

Bandić je rekao da je dosad na kampanju potrošio 3,7 milijuna, a do kraja kampanje planira potrošiti između 5 i 7 milijuna kuna. Hebrang kaže da ga financira samo stranka. “Ja sam prijavio da sam potrošio 4 milijuna, a ispada da sam najveći potrošač iako oni imaju puno više reklama od mene”, primjetio je Hebrang i dodao kako je “ovo kampanja krvavog kapitala jer se ispod stola keš novcem plaćaju skupe reklame, a prikazuje se kao sitniš”.

Josipović je rekao da su mu prihodi u kampanji dosad oko 2,8 milijuna, a kaže da ga je financirala stranka, ali i da je uzeo kredit. “Moram se složiti s Hebrangom da kuna nekima vrijedi više nego drugima. Postoje kandidati koji imaju deset puta više spotova i plakata od onih iza koje stoje velike stranke”, kaže Josipović koji se nada da to neće samo GONG pregledavati.

Jurčević kaže da je do sada u kampanji potrošio oko 150.000 kuna. “To je dovoljno, sve ostalo je demonstracija vulgarne političke moći”, kaže Jurčević koji se opet pozvao na “korupcijsku hobotnicu koja uključuje i medije”. Kajin je rekao da će ukupno potrošiti 550 tisuća kuna. “Neki kandidati ujutro dok se obriju potroše više reklama nego što ih ja ukupno imam”, kaže Kajin.

Mikšić kaže da je sam financirao cijelu kampanju i da će u nju uložiti oko 4 milijuna, a dosad je prijavio DIP-u da je potrošio oko 3 milijuna. “Nemam interesa, radim samo za Hrvatsku i moja vizija je da Hrvatska postane društvo prosperiteta i nove tehnologije”, kaže Mikšić.

Primorac je rekao da mu je obitelj Andabak u kampanju uložila 2 milijuna kuna, a da je ukupno uloženo 3,7 milijuna. “Išli smo na elektroničke medije, a neki kandidati imaju 20 puta više reklama. Koliko su oni potrošili i odakle im svi ti novci?”, kaže Primorac.

Tuđman: Mislim da nitko ne vjeruje što se ovdje govori

“Do trenutka prijavljivanja potrošili smo oko 2 milijuna kuna, a nadam se da ćemo uspjeti skupiti 3 milijuna do kraja kampanje. Ali to je podatak koji vi znate bolje od nas”, kaže Pusić koja je rekla da bi HTV trebao izračunati koliko su novca dobili od njih. “Elektronički mediji su ipak daleko najskuplji pa bi se prava slika mogla dobiti kad bi se vidjelo tko je koliko od nas platio HTV-u”, kaže Pusić.

Škare Ožbolt dosad je potrošila oko 1,1 milijun, a ne zna točno koliko će potrošiti do kraja kampanje. “Nemam se potrebu 50 puta dnevno pojavljivati kroz reklamne spotove jer bi to bilo neukusno i socijalno neosjetljivo”, kaže Škare Ožbolt, te ističe kako je radije donirala novce u svim županijama koje je u kampanji posjetila. “Čini mi se da je ova kampanja dosadna, ali vrlo prljava”, rekla je Škare Ožbolt.

“Mislim da su ovi iskazi degutantni. Nitko ne vjeruje što se ovdje govori. Samo da se izbroje plakati i sekunde bile bi drugačije cifre”, rekao je Tuđman. “Mi smo prijavili oko milijun kuna, a s nekim se kandidatima uopće ne možemo uspoređivati”, kaže Tuđman.

Vidošević je rekao da nema posebnih donatore, te podsjetio kako je neke već predstavio na konferenciji za novinare. “Mi nemamo koncerte, niti autobuse da nas voze. Ulagali smo na tv i radio reklame. Plan je bio oko pet milijuna kuna, a izgleda da ćemo potrošiti oko 5,5, milijuna”, kaže Vidošević.

“Ne znam što da kažem na ovo razbacivanje novcem. Ja sam potrošio 220.000 kuna”, kaže Vukšić.

Josipović: Neka HTV odmah izračuna koliko je tko potrošio

Josipović je predložio da HTV do kraja emisije izračuna tko je koliko imao sekundi, od kojih svaka košta 1300 kuna. “Te službe trenutno ne rade pa to nije moguće”, odgovorila mu je Hloverka Novak Srzić, te najavila da ih može objaviti sutra.

“Stranke su mila majka prema nezavisnim kandidatima. Ako od nekoga dobijete dva milijuna kuna znači da ste mu učinili puno usluga. Nemojmo vrijeđati inteligenciju gledatelja”, rekao je Kajin.

“Tražim da se sva minutaža i sve površine plakata izračunaju, kao i koliko spotova se promjenilo jer izrada jednog spota košta 300 do 500 tisuća kuna. Ja sedam dana nisam imao reklama jer mi je račun bio na nuli”, kaže Hebrang.

“Jedna televizijska kuća pokušala je izabrati svog predsjednika”, nastavio je Jurčević svoj rat s Novom TV. Mikšić kaže da je začuđen Bandićevom izjavom da je potrošio 3,7 milijuna kuna. “Ja sam potrošio isto toliko, sve sam platio iz svog džepa, a on ima 20 puta više reklama i plakata”, kaže Mikšić.

“300 jumbo plakata za mjesec dana košta 90.000 eura plus PDV. Znači samo plakati koštaju više od cifri koje se ovdje spominju”, kaže Tuđman, te ističe da iza nekih kandidata stoje financijski i politički centri moći. Pusić dodaje da su “neki rekli istinu, a neki lagali o troškovima”, ali naglašava kako se u politici ne može djelovati bez kampanje.

“Primorac nije mogao imati imunutet jer je izbačen iz stranke”

Primorac se odlučio pohvaliti kako se on odrekao svog imuniteta, a Vesna Pusić ga je poklopila izjavom kako se on imuniteta nije mogao odreći jer ga i nema. Hebrang je dodao da je Primorac izbačen iz stranke, ali Primorac inzistira na tome kako je on imao mjesto u Saboru, ali ga se odrekao.

Škare Ožbolt je istaknula da treba pod hitno mijenjati zakon o izborima, a Josipović ju je podsjetio da je bila ministrica pravosuđa za vrijeme prvog Sanaderovog mandata. Tuđman je primjetio da je ovo farsa i da je emisija sučeljavanja trebala ići ranije na HTV-u jer u kasne sate u koje se emitira su mnogi radni ljudi već u krevetu.

“Meni je žao što me nisu shvatili ozbiljno kad sam predložio da potpišemo da se odričemo imuniteta. Zašto bi mi bili privilegirani s obzirom na čistačicu u gradskom poglavarstvu”, rekao je Bandić, a Mikšiću je predložio da se sutra svi kandidati skupe i da objave do lipe koliko su potrošili, ali i da nadležne institucije sve istraže.

“Niste vi potrošili 3,7 milijuna, potrošili ste 60 milijuna. A ni to nije dosta!”, poručio je Mikšić Bandiću. Vukšić je istaknuo kako je to sve “trla baba lan” jer “ćak i da je lagao, nitko ga ne bi zbog toga kaznio”.

Bandić: Nisam dobio ni kune od Hypo banke

Bandić je rekao da od Hypo banke nije dobio nikakvu proviziju niti je s njima išta radio. “Nisam dobio proviziju ni od Zagrebačke i PBZ-a s kojima sam u poslovnom odnosu, a kamoli s nekim kojim nisam”, rekao je Bandić. Za Hrvate u BiH je rekao da se moraju izboriti za ravnopravnost unutar Federacije, a ako treba i da zatraže treću federalnu jedinicu. “Hrvati moraju biti konstitutivni narod”, kaže Bandić. “S Jadrankom Kosor bih surađivao kao što sam kao gradonačelnik surađivao sa svima ostalima, ali neće joj biti lako jer ću joj puhati za vrat”, kaže Bandić.

Hebrang je rekao da je uhićen muškarac koji je u Šibeniku bacio suzavac na njegov skup. Primorca je, kaže, nazvao dezerterom zato što je pobjegao 1991. u SAD. “To je takozvana washingtonska divizija”, kaže Hebrang. Vidoševića je, kaže, nazvao profiterom jer mu nije želio odgovoriti odakle mu novac. “U inozemstvo sam se išao liječiti jer me u Hrvatskoj nitko nije mogao operirati – četiri kirurga koja su to mogla su mi bili bliski prijatelji, a jedan mi je bio zakleti politički protivnik s kojim nisam razgovarao”, kaže Hebrang.

Jurčević nazvao Josipovića veleizdajnikom

“Svaki sud ima svoju političku komponentu pa tako i Haški. Ja sam ih i kudio i hvalio kad je trebalo. Bio sam promatrač Vlade na tom sudu i dobio jedan od najvažnijih sporova. Mislim da od Haškog suda možemo puno naučiti i da je šteta što nismo znali sami procesuirati neke zločine”, kaže Josipović. “Za Bleiburg i križni put su krivi oni koji su počinili te zločine i za sve zločine trebaju biti jednako kažnjeni”, rekao je Josipović.

“U Hrvatskoj se preko medijskih kuća širi ozračje da građani nemaju nikakvih prava, da se može birati samo između šest kandidata koji su njihov korupcijski izbor”, nastavio je Jurčević napadati Novu TV. “Josipovića sam naveo haškim predsjendičkim kandidatom jer je to točno. On je jedan od glavnih sukreatora strategije upućene tužiteljstvu. Taj proces veleizdaje počeo je još donošenjem zakona o suradnji s Haškim sudom”, kaže Jurčević koji smatra da je Tito totalitarac i jedan od najvećih masovnih ubojica 20. stoljeća, a Franjo Tuđman je građanski izabrani predsjednik.

Kajin bi priznao da je gay, Mikšić smatra da je HFP pokrao iseljenike

Kajin je govorio o gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, te kazao da ćemo dno dna dočekati oko Uskrsa iduće godine i da bi narod tada mogao izaći na ulice. Mesićev mandat Kajin je ocjenio dobrom ocjenom jer je “jamčio stabilnost institucije”. Odbacio je da ima emotivan odnos prema Mesiću: “Ja volim neke druge osobe, ne muške”. Na pitanje voditeljice bi li u kampanji priznao da je gay, Kajin je rekao kako smatra da je Hrvatska za takvo priznanje spremna.

Mikšić smatra da je Fond za privatizaciju najviše opljačkao hrvatske iseljenike. Rekao je da se to i njemu dogodilo kad je pokušao kupiti firmu u Karlovcu. “Ja sam nudio tri milijuna maraka, nisu mi dali, a kasnije ju je netko kupio za 100.000 maraka”, kaže Mikšić. Mikšić je također rekao kako on već sad zapošljava ljude i da će još 10 novih tvornica otvoriti u Hrvatskoj: “Hrvatska ima velike šanse s pravom tehnologijom, ali dogodilo se što se dogodilo jer milijarde troše političari koji nisu u životu zaradili niti kunu”.

Pusić ne bi odlikovala Jadranku Kosor

Primorac smatra da je politika dugo godina čuvala pojedince koji su trebali završiti u zatvoru. On je, kaže, kao forenzičar radio na mnogim slučajevima i zna kako stati na kraj korupciji. “Najvažnija stvar danas su javne nabave. Godišnje se gubi šest milijardi kuna, a nitko za to nije odgovarao”, kaže Primorac. Primorac se zalaže za objavljivanje registra branitelja zbog branitelja koji mu daju potporu i zbog zaštite digniteta Domovinskog rata.

Vesna Pusić bi gospodarsku diplomaciju ustrojila posebnim treningom i pooštrila kriterije prema kojima se ljudi biraju. Na pitanje o Hrvatima u BiH rekla je kako predsjednik ima pravo iznijeti svoj stav, a njen prijedlog se sastoji od pet administrativnih jedinica među kojima su dvije zalog budućnosti – građanske, a ne etničke. “Pogrešno je graditi državu na Daytonskom temelju i dozvoliti da se Republika Srpska stabilizira”, kaže Pusić. Premijerki Kosor kao predsjednica Pusić ne bi dodijelila najveće državno odličje. “Ne bih dijelila odličja političarima koji su i dalje aktivni”, kaže Pusić.

Vidošević: Ne bojim se Uskoka ni DORH-a

“Za loše stanje u zemlji kriva je kontinuirano loša gospodarske politika”, rekao je Vidošević. Vidošević kaže kako se ne boji Uskoka niti Državnog odvjetništva. Kaže da bi za sve što je napravio svugdje u svijetu dobio priznanje.”Nikada me nitko nije teretio da sam napravio sebi imovinsku korist”, kaže Vidošević. “Hrvatskoj trebaju tvornice, trebaju nova radna mjesta”, kaže Vidošević koji nije želio izabrati bi li gradio zatvore ili pučke kuhinje.

Vukšić: Tužit ću HRT zbog klevete!

Vukšić je rekao da Obama nije zaslužio Nobelovu nagradu za mir. “NIje se on u kratkom vremenu mogao toliko dokazati”, kaže Vukšić, a na pitanje koje interese hrvatski vojnici brane u Afganistanu rekao je da su oni otišli “iz časti i iz poštenja, da pomognu ljudima kojima treba pomoć”. Na pitanje je li njegova tvrtka oštetila državni proračun nelegalnim vađenjem šljunka, Vukšić je rekao da nije. “To je bilo mito i korupcija pojedinih inspektora i novinara i vaše televizijske kuće”, rekao je Vukšić, a Hloverka mu je odgovorila kako je ta informacija bila objavljena i na internetskim stranicama DORH-a.

“Ja ću tužiti Hrvatsku televiziju koja je tu informaciju objavila bez provjere i vi ćete platiti debelu kaznu”, rekao je Vukšić.

Kajin: Kosor je bila potpredsjednica Vlade tijekom šest godina kad se najviše kralo

“Moram replicirati Kajinu da je HDZ bio udbaška organizacija. Mene je HDZ spasio od Udbe, a Udba je ubijala one koji su htjeli nezavisnu Hrvatsku”, rekao je Hebrang Kajinu. Kajin se također dotakao prijedloga za odlikovanje Jadranke Kosor. “Ona je šest godina bila potpredsjednica Vlade i to u razdoblju kad se kralo više nego ikad”, kaže Kajin koji ne vjeruje da su procesi pokrenuti zbog dolaska Jadranke Kosor već zbog odlaska Ive Sanadera. “Institucije su nakon Sanaderovog odlaska počele funkcionirati uz zaštitu predsjednika republike”, kaže Kajin.

“Floskule su govoriti o hapšenju, to nije posao predsjednika”

“Ja sam sjedio u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i nisam impresioniran kako vodite grad”, rekao je Bandić Mikšiću koji je kazao da su se zbog njegove gospodarske politike mnogi odselili. “Moja je vizija stvoriti od Hrvatske naprednu europsku zemlju, a vaša vizija se istopila kao gruda od snjega”, odgovorio je Bandić Mikšiću nabijajući mu na nos njegove loše izborne rezultate.

“Obične su floskule govoriti ‘ja ću uhititi Sanadera ili Bandića ako postanem predsjednik’ jer to nije posao predsjednika već represivnog aparata. A tim floskulama neki kandidati opet pokušavaju dobiti glasove. I aktualni je predsjednik govorio da će uhititi Pašalića pa je taj Pašalić danas najveći građevinar u državi”, rekla je Škare Ožbolt i podsjetila kako je ona pokušala reformirati pravosuđe, ali je zbog toga smijenjena.

Bandićevih pet prioriteta

Bandić je naveo koji će njegovi prvi potezi biti ako dođe na Pantovčak: “Ja ću prvo predložiti da se ukine harač, da se prestane rasprodavati obiteljsko srebro, da se smanji PDV, da se sanira bespravna gradnja i razminiravanje Hrvatske”.

Hebrangova poruka je da je narodno razdoblje presudno zbog ulaska u EU. “Kao predsjednik bih pokrenuo sve političke i društvene stručne krugove da učine hrvatske proizvode konkurentnima u Europi. Drugo bih vratio Hrvatskoj pozitivan odnos prema Tuđmanu i Domovinskom ratu, ponos i dostojanstvo braniteljima. Sve europske zemlje osim nas brane svoje branitelje. To bih provodio tako što bih Vladi predlagao tematsku sjednicu”, kaže Hebrang.

Josipoviću su u vanjskoj politici prioritet ulazak u EU i odnos sa susjedima i s NATO-om. Od sigurnosnih bi službi tražio puni angažman na korupciji i kriminalu. “Predsjednik kao jedini izabran neposredno ima politički i moralni autoritet da pokrene i podrži brojne gospodarske reforme koje su nam potrebne”, kaže Josipović i ističe kako Hrvatskoj manjka pravednosti.

Samo Pusić razumije koje su ovlasti predsjednika

“Ja želim biti predsjednik običnog čovjeka i vratiti nadu”, kaže Primorac i ističe kako ima kontakte u svjetskim silama od kojih bi tražio pomoć. “Naša je budućnost u EU, ali moramo biti dobri i s Japanom, SAD-om… Želim od Hrvata napraviti najobrazovaniju naciju u svijetu, osloboditi novac koji se gubi u javnoj nabavi, zaustaviti rasprodaju nacionalnog bogastva, baviti se ekologijom, ujediniti iseljenu Hrvatsku i vratiti dignitet Domovinskog rata”, rekao je Primorac.

Pusić ističe kako se ona drži predsjedničkih ovlasti, a najviše utjecaja vidi u vanjskoj politici. “Hrvatska može uzeti 3,5 milijarde eura 2012. ili 2013. Predsjednica mora reći Vladi da se nismo počeli pripremati za preuzimanje tih sredstava. Hrvatska mora postati stabilizator regije i dobiti veći utjecaj unutar EU. Trebamo iskoristiti priliku da Hrvatska počne proizvoditi za NATO. Što se tiče sigurnosnih službi, predsjednik ima sedam ovlasti, a jedna je borba protiv organiziranog kriminala i nju treba staviti na prvo mjesto”, kaže Pusić.

Vidoševićeva vizija svodi se na gospodarstvo. “U ovom trenutku svaka četveročlana obitelj dužna je 40.000 eura”, kaže Vidošević i ističe kako predsjednik mora stalno koristiti gospodarsku diplomaciju. “Prioritet mora biti takav da se prate unutarnje tekovine roba i kapitala kako bi se mogao spriječiti šverc. Da se to ranije radilo mnogo smo kriminalnih radnji mogli spriječiti”, kaže Vidošević.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments