Početna / Vijesti / Bandić uvjerljivo pobijedio u Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru, a loše stoji u Zagrebu?

Bandić uvjerljivo pobijedio u Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru, a loše stoji u Zagrebu?

ljustina bandic 271209Milan Bandić je prema prvim izlaznim anketama drugi sa 14,1 posto glasova. Bandića još nema u stožeru, a njegov dolazak i prva reakcija se očekuju u 22 sata.

“To su oni rezultati koje smo očekivali i koji se od početka vrte u javnosti i još će malo rasti”, rekla je o izlaznim anketama šefica Bandićevog izbornog stožera Jasmina Havranek. Navela je i kako je razočarana slabim odazivom birača: “To je vjerojatno rezultat jednog pesimizma i jedne nevolje koja vlada. Ja se nadam da će Milan Bandić to popraviti”.

Bandić uvjerljivo pobijedio u Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru?

Prema neslužbenim rezultatima koji kolaju Bandićevim stožerom, Bandić je sigurno na drugom mjestu, a treći je Nadan Vidošević, što je razlog iznenadnom optimizmu.

“Bandić je prema našim anketama uvjerljivo pobijedio u tri najvažnije jedinice u dijaspori – Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru, gdje je imao daleko najveći broj glasova od svih ostalih kandidata”, rekao nam je Jelavić dodajući kako je Bandić imao vrlo loš rezultat na području grada Zagreba, što je za njih vrlo iznenađujuće.

Također, ono što se može čuti u stožeru je kako je Milan Bandić premoćno pobijedio i u Metkoviću.

Ljuština o Josipovićevom vodstvu u utrci: Svaki rezultat je nadoknadiv

“Ne bih komentirao izlazne ankete, sigurno smo u drugom krugu. Sačekat ćemo konačne rezultate. Veliki smo pobjednici ovih izbora. Loš odaziv pokazuje da su se građani zasitili stranačkih politika, okreću se nezavisnim kandidatima, što su potvrdili i lokalni izbori. Ne iznenađuje me Hebrang, kandidat je jake stranke, normalno da ima ovakav rezultat”, rekao je Duško Ljuština, direktor kampanje. Ljuština o Josipovićevom vodstvu u utrci kaže kako je “svaki rezultat nadoknadiv”.

“Rezultat će ići u prilog Milanu Bandiću, treba sačekati cijele rezultate i onda o njima ozbiljno govoriti. Ovo je kampanja za predsjednika države pa se prema anketama također treba odnositi ozbiljno. Ne bih se složio s tezom da nam odgovara manji izlazak, jer radi se o kandidatu kojeg prepoznaju u cijeloj Hrvatskoj i sigurni smo da će polučiti odličan rezultat”, smatra Ljuština.

Izvor: Index.hr

Bandić loše stoji u Zagrebu?

No čini se kako Bandić ipak nije ostvario veliku prednost u Zagrebu kako se njegov stožer nadao. Naime, prema neslužbenim informacijama, zagrebački gradonačelnik nije dobro prošao u Zagrebu što, u jednu ruku i ne čudi s obzirom na njegovo ponašanje posljednjih mjeseci. Naime, od oko 50 tisuća glasova prebrojanih u Zagrebu, Josipoviću je pripalo 35 posto, Bandiću samo 15, a Vidoševiću 11 posto glasova.

No zato je nešto iza 20,30 sati u stožer u Perkovićevoj ulici ponosno ušetao Ivo Josipović u pratnji supruge i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. Pljesak i ovacije dočekali su ga na ulazu u dvoranu, a Josipović je strpljivo obilazio pristaše koji su mu čestitali pobjedu u prvom krugu.

Izvor: Javno.com

Ostavite komentar

comments