Početna / Vijesti / Bandića nema u stožeru, ali se oglasio na Twitteru: Ponosim se rezultatima i velikom podrškom!

Bandića nema u stožeru, ali se oglasio na Twitteru: Ponosim se rezultatima i velikom podrškom!

Drugi krug predsjednickih izbora 2010 100110Već nakon objave rezultata izlaznih anketa u stožeru predsjedničkog kandidata Milana Bandića entuzijazam se pretvorio u tugu. Prema izlaznim anketama Josipoviću je pripalo 64,6 posto glasova, a Bandiću gotovo dvostruko manje – 35,4 posto glasova. Slične brojke daju i prvi neslužbeni rezultati iz DIP-a: Josipoviću je pripalo 61,2 posto, a Bandiću 38,8 posto glasova.

Bandića još uvijek nema u njegovom stožeru. “Hvala svima koji su izašli na izbore, a pogotovo onima koji su glasovali za mene. Ponosim se rezultatima i velikom vašom podrškom”, poručio je Bandić putem Twittera.

U Bandićevom stožeru je retorika iz “pobjedničke”, već početkom večeri promijenjena u onu: “U Hrvatskoj ima 35 posto birača koji nas podržavaju”.

Miro Laco iz stožera Milana Bandića je rekao kako će sve biti “sigurnije i jasnije” nakon objave rezultata DIP-a, ali je priznao i kako im rezultati izlaznih anketa ne idu u prilog.

Najčešće pitanje novinara, na koje još nema odgovora, ono je na koji će način Bandić čestitati Ivi Josipoviću na pobjedi.

Ljuština sanjao spasitelje iz dijaspore: Kad rezultati budu potpuni, slika će biti drugačija

“Ove izlazne ankete su ankete bez dijaspore. Kad rezultati budu potpuni, slika će biti drugačija”, rekao je nakon objave prvih rezultata izlaznih anketa Duško Ljuština koji je Bandićevu slamku spasa sanjao u glasovima iz BiH. Ipak, i sam je već tad bio svjestan kako toliku prednost dijaspora Bandiću ne može nadoknaditi. “Ukoliko dobijemo znat ćemo biti pobjednici, ukoliko izgubimo znat ćemo čestitati pobjedniku”, naveo je Ljuština.

“Ovo nisu prvi rezultati, nego izlazne ankete. Milan Bandić je prvi nezavisni kandidat koji je u drugom krugu hrvatskih izbora. Prvi kandidat koji će, bez obzira na konačni rezultat, dobiti glas velikog broja građana. Zamolio bih kolegu Mrsića da u ovom trenutku bude dostojanstven, da ne dijeli birače, i ne govori da su oni koji su glasali za Josipovića glasali za europsku hrvatsku, a ovi drugi da nisu. Treba biti dostojanstven i u pobjedi i u porazu”, rekao je u Ljuština.

“Izborni rezultat dokazuje da je Milan Bandić relevantna politička figura u Hrvatskoj, na što u budućnosti treba računati”

Ljuština je komentirajući za Index Bandićev poraz rekao: “Izborni rezultat dokazuje da je Milan Bandić relevantna politička figura u Hrvatskoj, na što u budućnosti treba računati”.

“Nisam razočaran, ne možemo govoriti da smo oduševljeni i ushićeni. Zasad je po rezultatima s terena, izlaznim anketama i našim podacima gospodin Josipović u velikom vodstvu. Bit ćemo sigurni kad budu objavljeni službeni rezultati. Gospodine Bandić postao je ozbiljan čimbenik na političkoj karti Hrvatske”, naveo je Ljuština.

“U zadnje dane su se u ovu kampanju uključili i DIP i Uskok, i to na nedopustiv način. Treba odmah mijenjati zakone o financiranju predsjedničkih kampanja i zakon o izbornoj šutnji. Treba raditi na tome da miješanje institucija u predsjedničke izbore bude nezamislivo. Stožer će sasvim sigurno poduzeti neke korake, ali o tome sutra”, dodao je.

Tuga u Bandićevom stožeru: “Kuda idu izgubljene djevojke?”

Gubitak izbora u Bandićevom stožeru pratili su puštanjem tužnih pjesama, a na repertoaru se među prvima našla “Kuda idu izgubljene djevojke? (Tamara)” Borisa Novkovića.

Bandića su i u porazu došla podržati mnoga poznata lica. U stožeru se oko 19.30 sati pojavio glumac Božidar Alić, još jedan od korisnika gradskih stanova, a ubrzo nakon njega su stigli i Ivica Pančić, voditelj “Istrage” Robert Valdec, koji je Bandića podupirao tijekom cijele kampanje, Mate Bulić, Vlado Kalember, Boris Novković, Iva Majoli, predsjednik Centra kulture Roma Kasum Cana i Braco Cigan iz Noćne more Željka Malnara.

“Dobro je, bit će bolje, nije smak svijeta”

“Dobro je, bit će bolje, nije smak svijeta”, tješio je Pavle Kalinić okupljene Bandićevce, a poručio je i kako mu je “s Milanom Bandićem draže izgubiti nego s drugima pobijediti”.

Pančić najavio odlazak iz SDP-a i poručio: Bandić sada može biti premijer

Ivicu Pančića smo pitali za komentar ovakvih rezultata te je li zadovoljan budući da će Bandić sad sigurno biti u novoj stranci koju planiraju osnovati odmetnuti SDP-ovci. “Pa da, Bandić sada može biti premijer”, rekao je Pančić.

Pančić je večeras najavio i svoj odlazak iz SDP-a, a kazao je kako je u izbornoj utrci javno podržavao Bandića “jer on uvijek slijedi svoj put, dok drugi idu u šatore pobjednika”.

Haznadar: Ovo je bila bitka Davida i Golijata

“Nije pitanje pobjede i poraza, ovo je bila bitka Davida i Golijata. Milan Bandić za svog suparnika nije imao samo Ivu Josipovića, već i jake stranačke i financijske krugove”, rekao je glasnogovornik Bandićevog stožera Nedžad Haznadar, koji se požalio i na “izrazito ne fer odnos DIP-a i dijela medija prema Bandiću”.

“Pogotovo ono što se dogodilo u samom finišu kampanje, kad su se uključile i neke državne institucije”, naveo je Haznadar, misleći pritom na činjenicu da je u Uskoku Indexu potvrđeno da su u tijeku istrage protiv Bandića te da je Index objavio kako se protiv Bandića priprema optužni prijedlog za slučaj “Krašograd”.

Vlado Šola: Ja sam legalist i koga god je hrvatski narod izabrao među kandidatima, ja ću poštovat taj izbor

“Ja sam i osobno bio involviran u ove predsjedničke izbore, pa se samim tim i razumije da sam podržavao izbor kandidata Milana Bandića, odnosno da sam želio njegovu pobjedu i njega kao sljedećeg hrvatskog predsjednika”, rekao je za Index Vlado Šola.

“Mislim da je pravo svakog građana Hrvatske u demokratskom društvu da izabere svog kandidata i da ga podrži. No, ja sam legalist i koga god je hrvatski narod izabrao među kandidatima, ja ću poštovat taj izbor i vjerujem da će on svoju predsjedničku dužnost obavljat dobro”, dodao je.

Iva Majoli: Mislim da je Bandić napravio veliku stvar kao nezavisan kandidat kojem je cijela država okrenula leđa

Iva Majoli u stožeru se dobro provodi unatoč tome što je njen kandidat izbore izgubio: “Pa, zabavljam se. Došli smo podržati Milana Bandića. Mislim da je napravio veliku stvar kao nezavisan kandidat kojem je cijela država okrenula leđa”.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments