Početna / Vijesti / Bandićev stožer: Predsjednik DIP-a mora odstupiti!

Bandićev stožer: Predsjednik DIP-a mora odstupiti!

Milan Bandić3– Zabranom emitiranja spota Državno izborno povjerenstvo svrstalo se na jednu stranu. Ne samo da nisu imali zakonsko uporište za takvo nešto nego su u naše društvo uveli cenzuru na velika vrata. Podignimo svoj glas da državne institucije ne rade na daljinski upravljač. Izborni stožer Milana Bandića traži da Branko Hrvatin podnese ostavku na mjesto predsjednika DIP-a – rekao je Miro Laco, zamjenik direktora kampanje Milana Bandića.

Bandićev stožer traži od Ustavnog suda da već danas preispita svaku odluku DIP-a, a sastanak će tražiti i od predstavnice OESS-a.

– Ako se u drugom krugu budu prebrojavali glasovi i u prostorijama DIP-a, mi ćemo tražiti dopuštenje da imamo tamo promatrače, jer ovakvu DIP-u više ne vjerujemo – rekao je Duško Ljuština, direktor Bandićeve kampanje.

– Svojom nečuvenom odlukom odnosno zabranom emitiranja spota DIP se grubo upleo u predizbornu trku, a spot je zabranio iako nema zakonsko uporište za tu odluku – rekao Ljuština.

Dodao da kada je prije 17 i 20 godina postavljao kazališne predstave koje su bile i deset puta oštrije za pojednice i za sustav nego ovaj spot, te predstave nisu bile zabranjivane.

– Žalosno je što se cenzura događa 2010. – zaključio je Ljuština.

Osvrnuo se i na primjedbe protukandidatova stožera da su i pripadnici obavještajnog podzemlja dio njegova stožera pa teatralno pokazao na suradnike:

– Gledajte, tu smo svi, vidite li možda kakva obavještajca? – upitao je Ljuština.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments