Početna / Vijesti / Bandićev stožer: Šok i nevjericu prikrivaju lažnim optimizmom

Bandićev stožer: Šok i nevjericu prikrivaju lažnim optimizmom

bandic_press-070110DraganMaticCROPIX– Mi smo zadovoljni rezultatima, a i kada smo ulazili u ovu bitku, znali smo da će to biti borba Davida i Golijata. Milan Bandić je bez ikakve stranke i ikakve stranačke infrastrukture ušao u izbore i napravio pravo čudo – ustvrdila je Jelena Pavičić-Vukičević.

Iako su se trudili, čelni ljudi Bandićeve kampanje sa svojih lica nisu uspjeli sakriti golemo i neočekivano razočaranje nakon što su doznali za rezultate izlaznih anketa prema kojima njihov kandidat dobiva 35,4 posto glasova, a Ivo Josipović 64,6 posto.

– Iako su ovo neslužbeni rezultati, oni ipak govore mnogo jer u prvom krugu predsjedničkih izbora izlazne ankete nisu puno griješile – ocijenio je glasnogovornik Bandićeva izbornog stožera Duško Ljuština rezultate izlaznih anketa koje ne idu u prilog pobjedi nezavisnog kandidata. Dodao je kako zbrajanjem glasova dijaspore, koje nisu obuhvatile ankete, očekuju najmanje 40 posto glasova

-To je fantastičan rezultat jer je prvi put u povijesti jedan nezavisni kandidat polučio takav rezultat – ustvrdio je Ljuština. Na novinarski upit hoće li Bandić čestitati pobjedu Josipoviću, Ljuština je ustvrdio da svakako hoće.

Neslužbenim rezultatima razočaran je i Miro Laco, zamjenik direktora Bandićeve kampanje.

– Sve ispod 45 posto bilo bi veliko razočaranje – rekao je Laco.

S porazom se pomirila i Jelena Pavičić-Vukičević, zagrebačka dogradonačelnica.

– Razočarana sam – rekla je, a na naše pitanje kada očekuje da njoj i ostalim esdepeovcima koji su stali uz Bandića “odleti glava”, odgovorila je:

– Sječu glava očekujem vrlo brzo. Osnivanje nove stranke najvjerojatnije će biti nužnost – rekla je Jelena Pavičić-Vukičević.

Osnivač nove stranke – socijaldemokratskog pokreta – Ivica Pančić kazao nam je da će “stranka biti osnovana bio rezultat ovakav ili onakav. Hoće li “headliner” nove stranke biti Milan Bandić?

– Svaka stranka osim SDP-a želi Milana Bandića – rekao je Pančić.

Borba Davida i Golijata

– Mi smo zadovoljni rezultatima, a i kada smo ulazili u ovu bitku, znali smo da će to biti borba Davida i Golijata. Milan Bandić je bez ikakve stranke i ikakve stranačke infrastrukture ušao u izbore i napravio pravo čudo – ustvrdila je Jelena Pavičić-Vukičević nakon što su objavljeni rezultati izlaznih anketa nešto poslije 19 sati.

Čekaju se službeni rezultati u ponoć

Iako izlazne ankete govore o velikoj razlici u glasovima, u izbornom stožeru Milana Banića svi nastoje zadržati optimizam. No, nakon objave prvih rezultata zavladao je prvotni šok i nevjerica, koju su okupljeni u izbornom stožeru nastojali pred brojnim novinarima prikriti vedrinom i biranjem optimističnih izjava u Bandićevu korist.

Gradonačelnikova zamjenica istaknula je i kako u Hrvatskoj postoji 35 posto građana kojima je ideja zajedništva koju Bandić promiče – draga.

– Milan Bandić prešao je 22 tisuće kilometara, suočio se s problemima malog čovjeka, a upravo je malom čovjeku posvećena ova kampanja – ustvrdila je.

Izvor: Večernji.hr

Ostavite komentar

comments