Početna / Vijesti / Beograd: Josipovićeva pobjeda na naslovnicama

Beograd: Josipovićeva pobjeda na naslovnicama

josipovićBeogradski mediji kao jednu od najvažnijih vijesti u ponedjeljak prenose informaciju o pobjedi Ive Josipovića na izborima za predsjednika Hrvatske, dok bivši veleposlanik SR Jugoslavije u Zagrebu Milan Simurdić ocjenjuje kako su izborom Josipovića građani Hrvatske pokazali da se žele što prije priključiti Europskoj uniji.

O pobjedi Josipovića većina beogradskih listova izvjestila je već na naslovnim stranicama, dok su izvještaji o prvim rezultatima izbora ispraćeni detaljima iz biografije novog predsjednika Hrvatske, kao i navodima iz njegovog prvog postizbornog obraćanja javnosti.

Dnevnik “Blic” piše kako se Josipović zahvalio svima koji su glasovali, uz riječi da želi biti predsjednik koji će spajati, a ne razdvajati, te služiti Hrvatskoj. Isti list prenosi kako je novi hrvatski predsjednik izrazio spremnost boriti se za pravedniju Hrvatsku, zemlju socijalne sigurnosti i pravde u kojoj se rad plaća, a kriminal kažnjava.

Javljajući o trijumfu Josipovića, “Politika” navodi kako ga je uoči finalnog izbornog obračuna otvoreno poduprlo nekoliko parlamentarnih političkih stranaka, kao i pojedini u prvom krugu poraženi predsjednički kandidati.

“Politika” također prenosi ocjenu hrvatskog vicepremijera iz redova Samostalne demokratske srpske stranke Slobodana Uzelca da se pobjedom Josipovića nije desilo ništa neočekivano već da je samo bilo pitanje kolika će biti razlika između kandidata.

O pobjedi Josipovića izvijestile su “Večernje novosti”, kao i dnevnik “Danas” koji, prenoseći rezultate hrvatskog Državnog izbornog povjerenstva, navodi kako se novi predsjednik Hrvatske biračima zahvalio i putem interneta.

Gostujući na radiju B92, bivši veleposlanik SR Jugoslavije u Hrvatskoj Milan Simurdić ocijenio je kako su hrvatski birači izborom Josipovića pokazali da žele što skorije priključenje Hrvatske Europskoj Uniji, da žele demokratsku i stabilnu državu, te što brže rješavanje problema kriminala i korupcije, kao i smanjivanje ekonomskih problema.

Podsjetivši da je Josipović govorio o razvoju odnosa sa susjedima, Simurdić je kazao kako se može zaključiti da će novi hrvatski predsjednik imati proaktivnu ulogu u regiji i željeti će uspostaviti još bolje odnose sa susjedima.

Osvrnuvši se na nedavne poteze odlazećeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, njegov posjet Kosovu i pomilovanje osuđenog Siniše Rimca, Simurdić je ocijenio da Mesićevi potezi neće presudno utjecati na rad novog predsjednika.

Izvor: Slobodnadalmacija.hr

Ostavite komentar

comments