Početna / Vijesti / Bojan Glavašević: Tolerancija se mora uvrstiti u Ustav Republike Hrvatske kao temeljna vrijednost

Bojan Glavašević: Tolerancija se mora uvrstiti u Ustav Republike Hrvatske kao temeljna vrijednost

„Prošlost je važna, jer nam daje temelj, ali ne smije biti razlog za daljnje podjele. Moramo zaštiti vrijednosti civilnog društva tako da se okrenemo budućnosti u kojoj nema podjela već vladanje dijaloga. Tolerancija se mora uvrstiti u Ustav Republike Hrvatske kao temeljna vrijednost“, poručio je Bojan Glavašević na konferenciji za medije pod nazivom „Skup podrške za građansku i tolerantnu Hrvatsku“, održane u Hrvatskom novinarskom domu. Konferenciju su održale organizacije civilnog društva okupljene pod građanskom inicijativom Kišobran i Izborni stožer Ive Josipovića.

Glavašević-tolerancija u Ustav

Osim Bojana Glavaševića, na konferenciji za medije sudjelovali su Urša Raukar i Vili Matula, Rada Borić te predstavnici drugih udruga civilnog društva koje podupiru kandidaturu Ive Josipovića za drugi predsjednički mandat.

„Svakodnevno smo svjedoci ugrožavanja ljudskih prava, zdravlja i socijalne skrbi, zaštite okoliša, sporta i navijača te nacionalnih manjina.

Predsjednik Josipović je u svom prvom mandatu učinio mnogo za toleranciju u društvu te vjerujemo kako će se i dalje zalagati za jednakost svih građana“, izjavila je Urša Raukar, te najavila kako će civilno društvo na sutrašnjem „Skupu za građansku i tolerantnu Hrvatsku“ izaći s deklaracijom zahtjeva prema predsjedniku.

Skup će se održati 8. siječnja na Europskom trgu u Zagrebu s početkom u 21 sat.

Različite udruge civilnog društva, među kojima su udruge koje predstavljaju nacionalne manjine, zelene, osobe s invaliditetom te navijačke udruge željele su predstaviti otvorenu i tolerantnu stranu Hrvatske koja se bori protiv mržnje prema „onim drugima i drugačijima“.

Zbog učestalih napada na ljudske i medijske slobode u posljednje vrijeme, željeli su poslati poruke mira i slobode, koje su nužne za to da dobijemo strpljivo i tolerantno društvo koje ne dijeli ljude po mišljenju i uvjerenju, već ujedinjuje u ljubavi i međusobnom poštovanju.

„Različitost ne smije biti etiketa već prednost, koju Hrvatska drugima može predstaviti kao ponos i bogatstvo“, rekao je Bojan Glavašević.

Autor: Priopćenje izbornog stožera Ive Josipovića

Izvor: predsjednički-izbori.hr

Ostavite komentar

comments