Početna / Vijesti / Borba kandidata za Mesićevom podrškom

Borba kandidata za Mesićevom podrškom

stjepan mesicŠto mislite kome će predsjednik Mesić dati potporu kada krene i službena utrka za Pantovčak? Zna se kome neće, Andriji Hebrangu. Svi ostali u lovu su na naklonost Stjepana Mesića.

Ovo su potencijalni Mesićevi nasljednici. HNS-ova Vesna Pusić, nezavisni kandidat Nadan Vidošević, HDZ-ov Andrija Hebrang, SDP-ov Ivo Josipović i IDS-ov Damir Kajin. Većina bi htjela čuti koju dobru riječ u svoju korist od sadašnjeg predsjednika.

‘Meni bi značilo puno i u prvom redu bila bi mi izuzetna čast’, kaže Vesna Pusić. ‘Hrvatska treba nastaviti tamo gdje je predsjednik Mesić stao’, tvrdi Kajin, a Josipović kaže da je predsjednik Mesić velika i važna figura hrvatske političke scene. Na njegovu podršku računaju svi osim HDZ-ovog Andrije Hebranga.

‘Sada imamo predsjednika lijeve polovine Hrvatske to je bezbroj puta dokazano’, riječi su Andrije Hebranga. On i Mesić mimoilaze se u stavovima o Hrvatima u BiH, ali i oduzimanju odličja generalima. ‘Ako on kaže da on to ne bi napravio dakle on se sada kandidira, a želi unaprijed reći da neće provoditi hrvatske zakone’, zaključio je Mesić.

Hrvatska pononvo treba postati simpatična

Kampanja za Pantovčak počinje, a predsjednički kandidati tvrde znaju što je potrebno Hrvatskoj. Kajin drži da Hrvatska ponovno treba postati jedna simpatična, a ne rabijatna država. Hebrang tvrdi da se igrač Dinama tuče s igračem Hajduka jer osvajaju bodove jedan protiv drugoga, ali kad igraju za reprezentaciju oni si daju ruke. Onaj koji će biti predsjednik republike Hrvatske taj igra za reprezentaciju, a ne za klub. Josipović kao svoju najvažniju zadaću vidi borbu protiv korupcije i protiv kriminala. Vidošević vidi Hrvatsku kao državu koja nije arogantna i koja nije lider u regiji već je dio regije u kojoj dobro živi.

‘Što se tiće političkih stavova između predsjednika Mesića i mene nema nikakvih razlika kao što je poznato’, zaključila je Vesna Pusić. Aktualni predsjednik kaže da podržava politiku daljnjeg približavanja Hrvatske Europi i pozicioniranja u svijetu. ‘Tu će se onda vjerojatno prepoznati oni koje ja eventualno podržavam. Ne njih nego njihove programe’, kaže Mesić. Bez obzira koji to bude, vjetar u leđa dobro će mu doći.

Izvor: dnevnik.hr

Ostavite komentar

comments